Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Avion Boeing / FOTO: Unsplash
Avion Boeing / FOTO: Unsplash
Producătorul american de avioane Boeing va plăti un avans de 425 de milioane de dolari subcontractantului său Spirit AeroSystems, astfel încât să poată menține un nivel de producție care să-i permită Boeing să-și onoreze comenzile.

„Boeing va plăti companiei Spirit, cu titlu de avans, sumele datorate în baza” mai multor acorduri comerciale, „pentru un total de 425 de milioane de dolari”, se arată în acest document transmis autorității americane de reglementare a piețelor, SEC.

Textul precizează că „Spirit trebuie să folosească banii cu scopul de a rămâne gata să producă piesele (așa cum sunt definite în contracte) la tarifele cerute de Boeing”. Se mai precizează că „Spirit va menține o rată de producție care să satisfacă cererea de producție contractată de Boeing”. 

„Continuăm să lucrăm cu Spirit pentru a îmbunătăți calitatea, a stabiliza operațiunile și a ne sprijini clienții”, a comentat Boeing într-un e-mail trimis agenției AFP. 

Cele două companii au anunțat pe 1 martie că sunt în discuții, Boeing intenționând să achiziționeze Spirit. Spirit AeroSystems produce fuselaje și alte piese mari pentru diferite tipuri de aeronave, inclusiv pentru Boeing 737. Dar Procuratura Generală din Texas a deschis o investigație la sfârșitul lunii martie, vizând acest subcontractant: „defecte” aparent de fabricație au dus la numeroase incidente tulburătoare sau periculoase” pe modelele 737, conform procurorului general din Texas Ken Paxton. Au fost lansate mai multe investigații, evidențiind probleme recurente de „neconformitate”.

Miercuri dimineață, Boeing a anunțat o scădere cu 8% a cifrei de afaceri trimestriale la 16,57 miliarde de dolari (15,5 miliarde de euro), o premieră în ultimele șapte trimestre, în timp ce producătorul american de avioane a fost nevoit să încetinească producția avioanelor sale 737 MAX în urma unui accident din luna ianuarie.

Citește și Lockheed-Martin va construi o nouă rachetă pentru 17 miliarde de dolari

Citește și Boeing, contract uriaș cu US Air Force

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creşterea economică a SUA, sub estimări

 Creşterea economiei Statelor Unite, mai lentă decât...

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Cine sunt marii actori ai industriei americane a apărării

Companiile de apărare au nevoie de trei lucruri pentru a...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...


pixel