Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Primele paşapoarte albastru închis vor fi eliberate începând din martie, astfel că până la mijlocul anilor 2020 toate paşapoartele britanice vor reveni la această culoare. Totodată, noul document va fi "cel mai ecologic", a precizat ministerul, amprenta carbon legată de producerea sa fiind redusă la zero şi de asemenea va fi cel mai sigur datorită utilizării unor tehnologii inovatoare.
"Ieșirea din Uniunii Europene ne-a oferit ocazia unică de a ne restaura identitatea naţională şi de a trasa o nouă cale în lume", a declarat plin de entuziasm ministrul de interne Priti Patel. "Revenind la designul emblematic bleu şi auriu, paşaportul britanic va fi legat din nou de identitatea noastră naţională şi abia aştept să călătoresc cu acesta", a declarat ea.
Ironia face ca noile pașapoarte să fie produse nu în Marea Britanie, ci în Franța, de grupul Gemalto. Subiect în aparenţă anodin, culoarea paşaportului a inflamat dezbaterile în parlament şi pe reţelele de socializare. În decembrie 2017, Theresa May, pe atunci şefa guvernului de la Londra, susţinuse această revenire la culoarea de altădată, considerând că paşaportul este "marca independenţei noastre şi a suveranităţii noastre".
Citește și Brexit: Din 2021 se "închide robinetul" pentru străinii slab calificaţi
Tabloidul pro-Brexit The Sun făcuse campania pentru revenirea la culoarea albastră, utilizată pentru prima oară în 1921 pe paşapoarte, iar apoi abandonată în 1988. Premierul scoţian, Nicola Sturgeon, ironizase "obsesia retrogradă şi provincială în favoarea unui paşaport albastru". Noile paşapoarte vor purta emblemele florale ale Angliei, Irlandei de Nord, Scoţiei şi Ţării Galilor, naţiuni constitutive ale Regatului Unit, un mod de exalta identitatea britanică pusă la încercare de Brexit.
Sturgeon, al cărei partid separatist SNP a câştigat 47 din cele 59 de circumscripţii în Scoţia la alegerile legislative din decembrie, face campanie pentru un al doilea referendum asupra independenţei acestei naţiuni. Şi în Irlanda, alegerile din 8 februarie au înregistrat o revenire istorică a Sinn Fein, care vrea să reunifice Republica Irlanda cu Irlanda de Nord.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...