Brexit va lovi cumplit în lumea modei. Pierderile se anunță uriașe
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Numeroase organizații fac calcule și trag semnale de alarmă
Numeroase organizații fac calcule și trag semnale de alarmă
Organizația necomercială British Faschion Council a anunțat că o despărțire fără acord a Marii Britanii de Uniunea Europeană va costa industria modei din Regatul Unit peste 1 miliard de dolari.

Un Brexit fără acord va antrena, pentru industria britanică a modei pierderi cuprintre între 800 și 900 milioane de lire sterline, ceea ce înseamnă cheltuieli suplimentare de aproximativ 1,1 miliarde de dolari.

Organizația arată că principalele temeri sunt legate de taxe și de livrările internaționale. Astfel, mediul de afaceri trebuie să evalueze incluența noilor tarife vamale care vor apărea imediat ce Marea Britanie va trebui să respecte regulile Organizației Mondiale a Comerțului în trazacțiile cu țările europene.

”Nu este foarte clar cine va plăti aceste cheltuieli suplimentare - companiile sau consumatorii”, a subliniat BFC. Se vor modifica, totodat, graficele de furnizare a mărfurilor. Va fi imposibil să concurezi pe piața mondială în condițiile în care Vama bratinică va trebui informată, cu o zi înainte, despre fiecare livrare în parte, susține organizația.

Citește și Brexit. UE, pesimistă în privința succesului negocierilor

În plus, Brexit fără acord va lovi în companii din punctul de vedere al logisticii, ”pentru că firmele nu înțeleg încă noile reguli referitoare la export și import. Ceea ce va complica situația din domeniul închirierii depozitelor și colaborării cu operatorii porturari, generând întârzieri în furnizarea produselor.

British Fashion Council subliniază, de asemenea, că industria modei a Marii Britanii este evaluată la 32 miliarde de lire sterline (peste 38,6 miliarde de dolari) și oferă 890.000 de locuri de muncă, aproape tot atât cât sectorul bancar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel