Un Brexit fără acord va antrena, pentru industria britanică a modei pierderi cuprintre între 800 și 900 milioane de lire sterline, ceea ce înseamnă cheltuieli suplimentare de aproximativ 1,1 miliarde de dolari.
Organizația arată că principalele temeri sunt legate de taxe și de livrările internaționale. Astfel, mediul de afaceri trebuie să evalueze incluența noilor tarife vamale care vor apărea imediat ce Marea Britanie va trebui să respecte regulile Organizației Mondiale a Comerțului în trazacțiile cu țările europene.
”Nu este foarte clar cine va plăti aceste cheltuieli suplimentare - companiile sau consumatorii”, a subliniat BFC. Se vor modifica, totodat, graficele de furnizare a mărfurilor. Va fi imposibil să concurezi pe piața mondială în condițiile în care Vama bratinică va trebui informată, cu o zi înainte, despre fiecare livrare în parte, susține organizația.
Citește și Brexit. UE, pesimistă în privința succesului negocierilor
În plus, Brexit fără acord va lovi în companii din punctul de vedere al logisticii, ”pentru că firmele nu înțeleg încă noile reguli referitoare la export și import. Ceea ce va complica situația din domeniul închirierii depozitelor și colaborării cu operatorii porturari, generând întârzieri în furnizarea produselor.
British Fashion Council subliniază, de asemenea, că industria modei a Marii Britanii este evaluată la 32 miliarde de lire sterline (peste 38,6 miliarde de dolari) și oferă 890.000 de locuri de muncă, aproape tot atât cât sectorul bancar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...