BUGET 2021. Cozmin Gușă, despre ce ne ASCUNDE Florin Cîțu
27 ian, 10:22, de  DCBusiness Team
Cozmin Gușă a vorbit despre BUGETUL 2021 pe care Guvernul îl pregătește, și a explicat care sunt "avantajele" românilor.
Cozmin Gușă, despre BUGETUL 2021: Griparea plății PENSIILOR se va petrece NEGREȘIT
Cozmin Gușă, despre BUGETUL 2021: Griparea plății PENSIILOR se va petrece NEGREȘIT

"Ieri, Iohannis și liderii coaliției s-au întâlnit să "rezolve" bugetul, iar de-aici am aflat de fapt, printre rânduri, că bugetul nu se poate rezolva pentru 2021, într-o măsură ce ne-ar putea asigura "flotabilitatea" macroeconomică. Sau, că ar fi posibil pentru CÎȚU&Company să închidă bugetul, dar doar în condițiile unor măsuri dure de asanare a cheltuielilor bugetare (improbabile!), pentru că de venituri suplimentare nici nu poate fi vorba, iar de beneficii surpriză din investiții făcute în anii trecuți nu putem discuta, pentru că ... NU AVEM. DAR CE AVEM?", a declarat Cozmin Gușă.

Buget 2021. Elena Cristian: Două întrebări la care premierul Cîțu nu vrea în ruptul capului să răspundă

Analistul politic vorbește despre ajutoarele sociale, salariile și griparea pensiilor.

"Avem posibilitatea unor împrumuturi foarte scumpe pentru încă câteva luni, până-n momentul în care "asasinii" de pe piețele financiare internaționale vor zice "STOP!", acela fiind și momentul în care se va condiționa programul guvernamental de împrumuturi cu privatizarea ieftină/gratis a activelor profitabile din economia românească. Mai avem situația că această cotă de îndatorare publică a României va atinge rapid plafonul de 50% din PIB (acum e 47%), moment în care ajutoarele sociale ar trebui sistate d.p.d.v. legal, iar salariile de la stat înghețate, devine astfel lipsit de sens să mai vorbesc și despre griparea plății pensiilor, ce se va petrece negreșit (va veni astfel și momentul testării solidarității REALE din familiile românilor, când vom fi puși în situația, cei care putem, să sprijinim financiar rudele în vârstă).".

Banii europeni din anul 2021 posibil să "ocolească" România.

"Bani europeni în 2021? Mai degrabă puțini spre deloc, iar posibilitatea adevărată să primim ceva are un orizont realist prin octombrie-noiembrie 2021 (România și Croația sunt cele 2 state din UE care nu și-au trimis încă planul la Bruxelles!). Ținta fatală de -7% deficit, pe care se-ncearcă alcătuirea bugetului, va deveni și ea nerealistă în scurt timp, iar ieri vă ziceam că DOAR SPORURILE SALARIALE DE LA STAT reprezintă cca. o treime din acest deficit. Asta-i doar o schiță a tabloului macroeconomic, cineva mai conectat ca mine la situația reală a statisticii guvernamentale e sigur că ne-ar putea îngrozi dacă s-ar decide să spună adevărul. Nu cred că va fi cazul, tocmai pentru că SPORTUL NAȚIONAL în România a devenit FUGA DE ADEVĂR.", a încheiat Cozmin Gușă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

LOTO. REPORT SUBSTANȚIAL pentru duminică. Care sunt sumele

Duminica, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto...

COVID-19. Medicamentul care salvează vieți

Studiile recente demonstrează că un medicament care se...

Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina

Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro