Buget persoane handicap. Ce nu spune nimeni
Autor: Elena Badea
Data actualizării:
Data publicării:
Declarația unică pentru venituri din dobânzi
Declarația unică pentru venituri din dobânzi
Remus Borza a explicat, la DCNews, de ce reprezintă o inițiativă bună faptul că indemnizaţiile şi cheltuielile cu asistenţa socială nu vor mai fi alocate de la nivel central în bugetul de stat pe acest an, ci vor fi trecute la bugetele autorităţilor locale.

”Nu putem tolera la infinit risipa de resursă financiară din administrația publică locală, care a devenit, în ultimii ani, cea mai mare gaură neagră a bugetului de stat. În 2017 și 2018, primăriile şi consiliile judeţene au avut venituri proprii și alocări bugetare de peste 130 miliarde lei anual. În 2019, veniturile primăriilor au crescut de la 67 la 77 miliarde lei, în jur de 70 miliarde lei urmând să aibă și consiliile județene. Din momentul integrării în Uniunea Europeană, am alocat peste 250 miliarde euro administraţiei publice! Pe ce am cheltuit atâta bănet câtă vreme doua treimi din satele României nu au gaze, canalizare, apă curentă sau asfalt? În timp ce banii se duc pe borduri, panseluţe, ajutoare sociale și salarii pentru armata de peste 700.000 de functionari publici din administrație, satele, comunele și orașele României au rămas într-un stadiu incipient al dezvoltării și modernizării", a spus deputatul Remus Borza la DCNews.

CITIȚI CONTINUAREA PE DC NEWS.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel