Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Decizia marchează extinderea prezenţei companiei chineze în Europa. Proiectul prevede construirea unei fabrici în Turcia, cu o capacitate de producţie de 150.000 de vehicule electrice şi hibride pe an, alături de un centru de mobilitate şi de cercetare şi dezvoltare (R&D), investiţia totală ridicându-se la un miliard de dolari. Se preconizează că producţia va începe la sfârşitul anului 2026, creând 5.000 de locuri de muncă directe în Turcia.
Fabrica va îmbunătăţi "eficienţa logistică" a BYD, facilitând accesul companiei pe piaţa europeană, conform unui comunicat al producătorului auto chinez. Noua uzină va oferi BYD un acces mai facil pe piaţa Uniunii Europene, datorită acordului de uniune vamală cu Turcia. Acest aspect este deosebit de important, având în vedere că Uniunea Europeană a crescut tarifele vamale pentru importurile de automobile electrice chineze. Pe lângă tarifele de 10% existente pentru vehiculele BYD, săptămâna trecută UE a introdus tarife vamale suplimentare de 17,4% pentru grupul chinez.
De asemenea, uzina BYD din Turcia va deservi şi piaţa locală, o ţară cu aproape 90 de milioane de locuitori, unde anul trecut automobilele electrice au reprezentat 7,5% din totalul vânzărilor de autoturisme.
Acordul a fost semnat luni, într-o ceremonie la care au participat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, ministrul Industriei şi Tehnologiei, Mehmet Fatih Kacir, şi preşedintele şi directorul general al BYD, Wang Chuanfu. Erdogan s-a întâlnit, de asemenea, cu reprezentanţii BYD la Istanbul.
În acelaşi timp, Turcia a anunţat impunerea de tarife vamale suplimentare de 40% la importurile de autovehicule chineze, în încercarea de a stimula investiţiile şi de a proteja cota de piaţă a producătorilor locali.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...