Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii
Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...
În ceea ce privește asigurarea de secetă, cred că, de fapt, ar trebui niște politici, a spus Călin Rangu. La nivel internațional, ce am analizat noi la Institutul de studii financiare, microasigurările sunt o soluție mai ales în țările unde nivelul de trai este destul de scăzut, unde populația are venituri sub 220 de euro sau 220 de dolari, de fapt, pentru că statisticile sunt, la nivel mondial, în dolari, ca venit pe cap de locuitor, a explicat specialistul.
Potrivit afirmațiilor sale, trebuie lansate niște produse specifice, microasigurări. ”Nu vii cu produse financiare scumpe, cu asigurări scumpe, cu riscuri foarte multe, astfel că asigurătorilor le este greu să evalueze de fapt care este riscul potențial. Vii cu asigurări mici, de câteva sute de euro ca despăgubire, cu costuri, cheltuieli pentru fermierul respectiv de câțiva euro”, a adăugat Rangu.
În general, a continuat el, ”aceste asigurări se plătesc pe telefonul mobil, deci nici nu ai o birocrație pentru a reduce cheltuielile. Se plătește 1, 2, 5 euro pentru o microasigurare, astfel că atunci când apare o calamitate, asigurătorul chiar și fără să se mai deplaseze pentru constatarea daunei, nu se plătește toată dauna, se dă o mică despăgubire de câteva sute de euro pentru acel fermier sau țăranul individual pentru a putea relua activitatea”.
Citește și Ramona Ivan (CEC Bank): Suntem pregătiți pentru ce urmează VIDEO
Pentru că altfel îi pauperizezi dacă nu îi dai nimic, are secetă după secetă, catastrofe naturale, după catastrofe naturale, omul respectiv nu își va mai putea relua activitatea. Dar, a subliniat președintele ISF, ”dacă tu îi dai câteva sute de euro pentru a-și cumpăra niște semințe, nu îi acoperi toată dauna, dar îi dai posibilitatea să-și continue viața, este de mare ajutor pentru el”.
Deci, la nivel internațional, în țările cu situații similare celei din România, acest principiu al microasigurărilor a prins foarte mult. Și poate niște politici în acest sens ar putea fi dezvoltate pentru a putea să ajutăm agricultura, fermierii. Microasigurările sunt valabile pentru mai multe tipuri de asigurări, dar acum ne canalizăm numai pe acest tip de asigurare. Și, în general, prin parteneriate cu furnizorii de tehnologie, pentru că utilizând tehnologia, cheltuielile scad.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...
De la 2 martie intră în vigoare...
Ministrul Mediului are o veste...
Ministerul Finanțelor și-a...
Rezervele valutare ale BNR au...
Leul s-a apreciat, miercuri, în...
Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.
Inflaţia în zona euro a...
Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...
Marcel Boloş: Sunt şapte judeţe...
Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...
Dan Suciu, purtătorul de cuvânt...
În ultimul său raport, Curtea...
"Dacă ajungi la vârsta mea, dar...
Dumitru Nancu, directorul...
Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...
Achiziţia Vodafone Ungaria s-a...
Ministrul Adrian Câciu a...
Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...
Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...
Autorităţile europene de...