Când va fi pusă în circulație prima bancnotă din România pe care va apărea chipul unei femei
Autor: Antonia Popescu | 23 noi 2021 / 09:00
BNR este prudentă în continuare
BNR este prudentă în continuare
Prima bancnotă din România pe care va apărea imaginea unui personaj istoric feminin, Ecaterina Teodoroiu, va fi pusă în circulație abia în 2022, deși BNR anunțase inițial că acest lucru se va întâmpla în 2020.

Prima bancnotă din România, pe care va apărea imaginea unei personaj feminin de importanță istorică, va fi pusă în circulație abia în 2022, deși acest lucru fusese inițial anunțat de BNR pentru 2020.

Potrivit comunicatului BNR, bancnota va avea valoarea nominală de 200 de lei și va fi imprimată cu portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Timiş! Ce s-a întâmplat

Banca Comercială Română anunțase în iulie 2019 că anul următor va pune în circulație prima bancnotă pe care va apărea chipul unei femei. Din păcate acest proces a suferit întârzieri, astfel că bancnota va apărea abia la începutul lui 2022.

G Ad:

Inițiativa BNR de a pune în circulația bancnota pe care este imprimat portretul Ecaterinei Teodoroiu face parte dintr-o inițiativă menită să sublinieze rolul important al femeilor din punct de vedere istoric, cultural și social.

„Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificație. Banca Națională a României susține astfel preocupările pentru consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul

Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro