Când va fi pusă în circulație prima bancnotă din România pe care va apărea chipul unei femei
Autor: Antonia Popescu | 23 noi 2021, 09:00
BNR este prudentă în continuare
BNR este prudentă în continuare
Prima bancnotă din România pe care va apărea imaginea unui personaj istoric feminin, Ecaterina Teodoroiu, va fi pusă în circulație abia în 2022, deși BNR anunțase inițial că acest lucru se va întâmpla în 2020.

Prima bancnotă din România, pe care va apărea imaginea unei personaj feminin de importanță istorică, va fi pusă în circulație abia în 2022, deși acest lucru fusese inițial anunțat de BNR pentru 2020.

Potrivit comunicatului BNR, bancnota va avea valoarea nominală de 200 de lei și va fi imprimată cu portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Timiş! Ce s-a întâmplat

Banca Comercială Română anunțase în iulie 2019 că anul următor va pune în circulație prima bancnotă pe care va apărea chipul unei femei. Din păcate acest proces a suferit întârzieri, astfel că bancnota va apărea abia la începutul lui 2022.

Inițiativa BNR de a pune în circulația bancnota pe care este imprimat portretul Ecaterinei Teodoroiu face parte dintr-o inițiativă menită să sublinieze rolul important al femeilor din punct de vedere istoric, cultural și social.

„Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificație. Banca Națională a României susține astfel preocupările pentru consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

ALERTĂ NAȚIONALĂ decretată în China. Pierderile sunt uriașe

Incendii de pădure, temperaturi caniculare și nici o...

Haosul a pus stăpânire pe capitala Marii Britanii VIDEO

Locuitorii capitalei Marii Britanii au fost nevoiți să...

ANM anunță vreme SEVERĂ: Caniculă, furtuni și vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...

Germania reduce TVA la gaze

Germania va reduce temporar TVA la gazele naturale, de la 19% la 7%, pentru...

Crossuri externe