Când vor fi reglementate criptomonedele în România. Budișteanu: O să vedem o EXPLOZIE. Va fi greu de OPRIT

Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Când vor fi reglementate criptomonedele în România. Budișteanu: O să vedem o EXPLOZIE. Va fi greu de OPRIT / Sursa: Pexels
Când vor fi reglementate criptomonedele în România. Budișteanu: O să vedem o EXPLOZIE. Va fi greu de OPRIT / Sursa: Pexels
EXCLUSIV
În ultimul timp peste tot se vorbește despre reglementarea criptomonedelor, Ionuț Budișteanu a explicat toată această situație redactorilor DCBusiness.

Deputatul PNL, Sebastian Burduja dorește un proiect de lege care să reglementeze modul în care pot fi făcute plățile cu criptomonedele Bitcoin, Ether sau eGold.

"Deci în loc să aducă aici acești bani în România și să-i investească aici, să-i pompeze în economia românească, vor ajuta economiile altor state. Lucru care se întâmplă și în prezent", a declarat Burduja.

Reglementare a criptomonedelor.

"Criptomonedele nu pot fi reglementate și controlate. Bitcoin-ul a fost creat că un răspuns împotriva reglementărilor și monopolului bancar. Criptomonedele există și funcționează 24/7 pentru că nu pot fi oprite și nu pot fi reglementate de nimeni.

Oricine își poate lansa o criptomonedă din garsoniera de bloc, pe care oamenii o pot mină și face trading cu ea și nimeni nu îl poate opri să facă așa ceva. Cu cât tehnologia devine mai adoptată, automat devine și mai descentralizată și mai greu de oprit și reglementat.

Singurele reglementări pe care le pot ei face sunt pentru persoanele juridice care sunt firmele, care se declara că oferă servicii și/sau produse în schimbul lor. Mai pot reglementa și cetățeni privați, cum a fost înainte de 1989 când în timpul comunismului în România era interzis să deții valută și comuniștii te controlau și ți le confiscau că era fapta penală care putea fi pedepsită cu 10 ani.

VEZI ȘI: Criptomoneda, "o monstruozitate". Vasilescu (BNR): Eu n-aș investi, că n-am atâția bani! Sunt câțiva magnați în lume care s-au jucat

Orice reglementare înseamnă o restricție. Oricum și cu reglementări și fără reglementări, firmele mari se pot înregistra și pot opera din diverse jurisdicții permisive oricând. Se vede clar că din ce în ce mai mulți utilizatori încep să folosească aplicații descentralizate, gen exchange-uri descentralizate care nu sunt admnistrate de către firme și astfel, după cum arată tendințele în piață, lucrurile devin din ce în ce mai descentralizate. Foarte posibil ca în 5 ani să vedem o explozie a sistemelor descentralizate pentru schimbul de tokeni digitali în care marea majoritate a lor să fie complet necontrolabile de către nimeni", a declarat Budișteanu, pentru DCBUSINESS.

Parlamentarul a participat la o întâlnire la care a fost invitat și fondatorul Fundației Bitcoin, Brock Pierce.

"Bitcoin Foundation nu este Bitcoin si nu va fi niciodata Bitcoin. Fundatia Bitcoin este un ONG înregistrat în America prin 2012 și care are un singur lucru în comun și anume numele care nu este o marcă înregistrată și oricine o poate folosi.

Din cate știam eu, Fundația Bitcoin a și intrat în insolvență în 2015. În 2015 se votase dizolvarea fundației de o parte din membrii bordului acestei fundații deoarece după 2-3 ani de activitate rămăsese fără nici un ban. Dacă încă nu s-a dizolvat, este o entitate finanțată de câțiva oameni care au făcut profit în Bitcoin și donează bani pentru diverse interese și nimic mai mult", ne-a mai explicat Ionuț Budișteanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB
Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro
Negocieri / FOTO: Freepik
Guvern sediu2
Siemens / FOTO: Wikipedia
Capitoliu - Senat / FOTO: Wikipedia
China / FOTO: Freepik

China, retrogradată de agenția Fitch. Care sunt implicațiile

Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...

Foto: Freepik.com

UE decide, pe 9 aprilie, măsurile la tarifele impuse de SUA

Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...

Foto: Freepik.com
Calcul / FOTO: Freepik
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Industria farmaceutică /FOTO: Freepik

Prețul medicamentelor. Analist: Va fi o lovitură dureroasă

Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...

Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Șantierul Naval Damen Mangalia
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Tanczos Barna / Foto: gov.ro
Elon Musk / Foto: Gage Skidmore / Flickr
Dolar / FOTO: Freepik
Pompieri sting un incendiu
Foto: Freepik.com
Lingouri de argint și aur
Diamante brute
Leonardo Badea
Ședință de guvern
Parlament

Chiulangii din Parlament, amendați. Ce penalizări vor plăti

Parlamentarii absenți riscă să piardă 5% din...

Donald Trump

pixel