Capăt de drum pentru Euroins. Tribunalul București a dispus deschiderea procedurii de faliment
Autor: DCBusiness Team | 09 iun 2023, 13:09
Euroins intră în faliment
Euroins intră în faliment
Tribunalul București a confirmat cererea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și a dispus deschiderea procedurii de faliment pentru Euroins România Asigurare Reasigurare, conform anunțului făcut de ASF vineri.

Potrivit comunicatului emis de Autoritate, polițele emise de companie, cu excepția celor de garanții, rămân valabile până la data de 8 septembrie 2023.

"Tribunalul București a confirmat astăzi starea de insolvență constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 262/17.03.2023. După ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura de faliment pentru societatea de asigurare. În acest context, conform legislației în vigoare, ASF anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România vor rămâne valabile încă 90 de zile începând de astăzi, adică până la data de 8.09.2023 (cu excepția polițelor de garanții, care au un termen de valabilitate de 150 de zile și expiră la data de 7.11.2023)", se arată în comunicat.

Autoritatea menționează că după expirarea termenelor menționate mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept, iar în consecință, este necesară încheierea de polițe noi.

ASF reamintește că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițele de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții companiei care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).

Consiliul ASF a hotărât, prin Decizia nr. 262/17 martie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizaţia de funcţionare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvenţă a societăţii, în condiţiile existenţei unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei şi a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

ASF aminteşte că în perioada 2020 - 2023 a desfăşurat mai multe acţiuni ample de control, finalizate cu sancţiuni confirmate, la rândul lor, de instanţele competente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe