Capăt de drum pentru Euroins. Tribunalul București a dispus deschiderea procedurii de faliment

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Euroins intră în faliment
Euroins intră în faliment
Tribunalul București a confirmat cererea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și a dispus deschiderea procedurii de faliment pentru Euroins România Asigurare Reasigurare, conform anunțului făcut de ASF vineri.

Potrivit comunicatului emis de Autoritate, polițele emise de companie, cu excepția celor de garanții, rămân valabile până la data de 8 septembrie 2023.

"Tribunalul București a confirmat astăzi starea de insolvență constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 262/17.03.2023. După ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura de faliment pentru societatea de asigurare. În acest context, conform legislației în vigoare, ASF anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România vor rămâne valabile încă 90 de zile începând de astăzi, adică până la data de 8.09.2023 (cu excepția polițelor de garanții, care au un termen de valabilitate de 150 de zile și expiră la data de 7.11.2023)", se arată în comunicat.

Autoritatea menționează că după expirarea termenelor menționate mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept, iar în consecință, este necesară încheierea de polițe noi.

ASF reamintește că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițele de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții companiei care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).

Consiliul ASF a hotărât, prin Decizia nr. 262/17 martie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizaţia de funcţionare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvenţă a societăţii, în condiţiile existenţei unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei şi a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

ASF aminteşte că în perioada 2020 - 2023 a desfăşurat mai multe acţiuni ample de control, finalizate cu sancţiuni confirmate, la rândul lor, de instanţele competente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Navă cargo / Foto: Freepik
Bursa de valori
Fum alb care anunță că un nou papă a fost ales de conclav

Habemus papam! A ieșit fum alb din hornul Capelei Sixtine

Vestea bună a zilei vine de la Vatican unde pe hornul...

Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
Tribunal
Banca Naționala a României
Ministerul Finanțelor
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Arme / Foto: Freepik
Nicolae Giugea este noul șef al Casei Naționalede Pensii
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik
Donald Trump
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Se impune o revizuire profundă / FOTO:Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Dan Șucu, președintele Concordia
Ucraina. Foto: Freepik.com
Banca Norvegiei / FOTO: Wikipedia

Banca centrală a Norvegiei menține rata dobânzii la 4,5%

Norvegia, în contrast cu restul Occidentului.

Stație de transformare
Submarin

Compania Hyundai va dezvolta un nou submarin

Transferurile de tehnologie din anii ’80 au deschis...

Freepik.com
Robor
Foto: Freepik.com
Bursa / Foto: Freepik
Bani / FOTO: Freepik

pixel