Capăt de drum pentru Euroins. Tribunalul București a dispus deschiderea procedurii de faliment
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Euroins intră în faliment
Euroins intră în faliment
Tribunalul București a confirmat cererea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și a dispus deschiderea procedurii de faliment pentru Euroins România Asigurare Reasigurare, conform anunțului făcut de ASF vineri.

Potrivit comunicatului emis de Autoritate, polițele emise de companie, cu excepția celor de garanții, rămân valabile până la data de 8 septembrie 2023.

"Tribunalul București a confirmat astăzi starea de insolvență constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 262/17.03.2023. După ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura de faliment pentru societatea de asigurare. În acest context, conform legislației în vigoare, ASF anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România vor rămâne valabile încă 90 de zile începând de astăzi, adică până la data de 8.09.2023 (cu excepția polițelor de garanții, care au un termen de valabilitate de 150 de zile și expiră la data de 7.11.2023)", se arată în comunicat.

Autoritatea menționează că după expirarea termenelor menționate mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept, iar în consecință, este necesară încheierea de polițe noi.

ASF reamintește că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițele de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții companiei care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).

Consiliul ASF a hotărât, prin Decizia nr. 262/17 martie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizaţia de funcţionare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvenţă a societăţii, în condiţiile existenţei unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei şi a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

ASF aminteşte că în perioada 2020 - 2023 a desfăşurat mai multe acţiuni ample de control, finalizate cu sancţiuni confirmate, la rândul lor, de instanţele competente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel