Cardurile de energie se schimbă. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Carduri energie
Carduri energie
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au emis un Ordin prin care modelul cardurilor de energie se modifică.

În ordinul ministrului se spune că se modifică anexa nr. 2 la Ordinul ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene nr. 3.237/2022 privind aprobarea modelului de card de energie și a modelului de certificat de validare a datoriei față de asociația de proprietari/locatari.

În documentul publicat în Monitorul Oficial se spune la articolul 1 că modelului de card de energie și a modelului de certificat de validare a datoriei față de asociația de proprietari/locatari, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1243 din 22 decembrie 2022, cu modificările ulterioare, se modifică și se înlocuiește cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Noile modele le puteți vedea mai jos.

Carduri de energie. Noi facilități și modificări importante pentru beneficiari

Guvernul a aprobat propunere de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, suportat parțial din fonduri externe nerambursabile.

Poate că una dintre cele mai importante modificări îi vizează pe cei care care se încălzesc cu lemne de foc. 

Astfel una dintre noile facilitățile este cea referitoare la achiziția de lemn de foc, utilizat de beneficiarii de sprijin pentru încălzirea locuințelor, analizând prevederile art. 45 alin. (1) din Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 715/2017, cu modificările și completările ulterioare, la propunerea Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA, se constată că administratorii de fond forestier proprietate publică au posibilitatea valorificării, prin vânzare directă către populație atât a sortimentului „lemn de foc” precum şi a lemnului rotund şi despicat de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cm, care este utilizat practic în același scop, și ca urmare se impune definirea clară în textul Ordonanței a termenului „lemn de foc”. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel