România pe datorie. Ministerul Finanţelor, nou împrumut de peste 2,5 miliarde de lei
Ministerul Finanţelor a...
Oamenii de știință au întocmit o listă de plante puțin cunoscute care ar putea să apară în meniuri până în 2050. Din listă fac parte banana falsă, fasolea și pandanusul. Având în vedere că 90% din calorii provin din doar 15 culturi, experții de la Grădinile Botanice Regale din Kew, Londra, caută ingrediente pentru a ne asigura o alimentație sigură pentru viitor, conform BBC.
Schimbările climatice sporesc riscul unor "șocuri alimentare" grave, în cazul în care recoltele se prăbușesc și prețurile alimentelor de bază cresc rapid în întreaga lume.
Diversificarea alimentelor pe care le consumăm este una dintre soluțiile pentru a atenua foametea, pentru a combate pierderea biodiversității și pentru a contribui la adaptarea la schimbările climatice, spune cercetătorul de la Kew, Dr. Sam Pirinon.
"Știm că există mii de specii de plante comestibile în întreaga lume care sunt consumate de diferite populații și aici putem găsi unele dintre soluțiile pentru aceste provocări globale ale viitorului", spune el.
Din cele peste 7.000 de plante comestibile din întreaga lume, doar 417 sunt cultivate pe scară largă și folosite pentru hrană.
Pandanusul (Pandanus tectorius) este un arbore mic care crește în zonele de coastă din Insulele Pacificului până în Filipine. Frunzele sunt folosite pentru a aromatiza mâncăruri dulci și sărate în mare parte din Asia de Sud-Est, în timp ce fructele asemănătoare ananasului pot fi consumate crude sau gătite.
Arborele suportă condiții dificile, inclusiv seceta și vântul puternic, spune cercetătorul Marybel Soto Gomez.
Este ieftin, bogat în proteine și în vitamine B, adaptat la o gamă largă de medii. Există 20.000 de specii de leguminoase în lume, dar noi folosim doar câteva.
Cerealele au, de asemenea, o diversitate uriașă, cu peste 10.000 de specii, ceea ce oferă un potențial imens pentru noi alimente. Fonio (Digitaria exilis) este o cereală africană hrănitoare folosită pentru a face cușcuș, terci și băuturi. Planta poate tolera condiții uscate.
Enset sau „banana falsă" este o rudă apropiată a bananei, dar este consumată doar într-o parte a Etiopiei. Fructul plantei, asemănător cu cel al bananei, nu este comestibil, dar tulpinile și rădăcinile bogate în amidon pot fi fermentate și folosite pentru a face terci și pâine. Studiile sugerează că această cultură asemănătoare bananei are potențialul de a hrăni peste 100 de milioane de oameni într-o lume în curs de încălzire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanţelor a...
Analistul economic Cristian...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...