Casa Verde. Laurențiu Neculaescu (AFM): ”Poate anul viitor vom avea 2,5 miliarde de lei alocați”
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Panouri solare / FOTO: Freepik
Panouri solare / FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a vorbit, în cadrul interviurilor DC News, despre cel mai de interes program derulat de instituția pe care o reprezintă, Casa Verde Fotovoltaice, subliniind elementele esențiale ale acestuia. 

În ceea ce privește stocarea, prin demersurile noastre am încercat să venim în întâmpinarea oamenilor, a proprietarilor de sisteme fotovoltaice, astfel încât să nu se mai piardă energia, a precizat, printre multe altele, Laurențiu Neculaescu. 

Este nevoie doar de lumină, nu neapărat de soare

Președintele AFM a ținut, totodată să sublinieze, că aceste panouri solare ajută inclusiv pe perioada iernii. ”Ultimele modele de astfel de sisteme nu au nevoie neapărat de soare, ele au nevoie de lumină. Chiar dacă cerul este acoperit de nori, dar este lumină, ele produc energie, este adevărat nu la capacitate maximă”, a menționat invitatul analistului Bogdan Chirieac. 

Nu există nici un fel de întârziere 

Întrebat în legătură cu stadiul de realizare a Programului Casa Verde de anul trecut, Laurențiu Neculaescu a menționat că acesta se află în fază de implementare. ”Avem solicitări la decontare, avem tot mai multe, crește volumul de la lună la lună. Am încercat împreună cu colegii de la AFM și le mulțumesc pentru eforturile depuse astfel încât să ne încadrăm în acel termen de plată de 60 de zile pentru a nu ține în loc nici companiile, nici persoanele fizice care participă în cadrul programului. Până astăzi nu avem absolut nici o întârziere pe program, lucrurile merg normal, firesc. Am discutat și cu câțiva instalatori pentru a avea un feedback. Nu am avut sesizări, nu am avut plângeri. Nu am avut solicitări de modificare sau schimbare a ceva în cadrul noii sesiuni”, a spus președintele AFM.

Cel mai de interes program 

Laurențiu Neculaescu a menționat, totodată, că, de la an la an, AFM își stabilește obiective tot mai ambițioase pentru acest program. ”Anul trecut au fost 1,75 miliarde de lei, anul acesta au fost două miliarde, iar dacă lucrurile decurg normal și fără sincope, poate anul viitor vom avea 2,5 miliarde de lei alocați pentru acest program, de cel mai mare interes pe care îl desfășoară Administrația Fondului pentru Mediu”. 

Pentru a evita situații neplăcute care să pună în pericol derularea programului 

Intelocutorul analistului Bogdan Chirieac a ținut să precizeze, de asemenea, că, pentru a evita, pe viitor tot felul de neplăceri care să pună în pericol derularea programului, ”în procedura de evaluare cu instalatorii, cu firmele care au dorit să se implice în acest efort, au primit clarificări, au primit tot sprijinul și tot suportul din partea colegilor de la AFM, astfel încât să depună documentele necesare și în mod corect pentru a nu mai exista surprize că din lipsa unei hârtii cineva s-a considerat nedreptățit. Sper să nu mai existe situații neplăcute, deși procedura de acreditare este extrem de simplă. Cerem o copie după CUI ca să vedem că firma există, cerem un atestat de la ANR ca să știm că firme respectivă este acreditată să instaleze aceste sisteme pe casele oamenilor. Iar după ce primește aprobarea, trebuie să constituie o garanție de 200.000 de lei. Procedura nu este una greioaie sau extrem de selectivă. Dimpotrivă, este o procedură care permite inclusiv unei firme nou înființate să participe la program”, a explicat Laurențiu Neculaescu. 

Aflați mai multe, urmărind tot interviul

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dunărea la Baziaș
Lapte / FOTO: Freepik
Bursa de la București / FOTO: Facebook
China / FOTO: Freepik

În Asia, influența Chinei bate pasul pe loc

Ponderea Washingtonului rămâne predominantă în Asia,...

Banca Transilvania
BASF / FOTO: Wikipedia
Lingouri de argint
Inundații la Budapesta

Vârful viituri pe Dunăre va fi atins pe 2 și 3 octombrie

Directorul general al Administraţiei Naţionale Apele...

BERD
Bursa din Hong Kong / FOTO: Wikipedia
Port comercial / FOTO: Freepik

Ce face Rusia pentru a intra pe noi piețe de cereale

A elaborat un plan concret și ambițios pe care se pare...

Câmp petrolier
Euro / sursa foto: Freepik.com

Franţa se împrumută la dobânzi mai mari decât Spania

Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii 18 ani. 

Curs valutar. Pexels.com
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/birou-masa-de-lucru-laptop-barba-i-6803551/
Spania / sursa foto: Freepik.com
Întâlnirea ministrului Sebastian Burduja cu delegația din Emiratele Arabe Unite
ANCOM
Elveția

pixel