Casa Verde. Laurențiu Neculaescu (AFM): ”Poate anul viitor vom avea 2,5 miliarde de lei alocați”

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Panouri solare / FOTO: Freepik
Panouri solare / FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a vorbit, în cadrul interviurilor DC News, despre cel mai de interes program derulat de instituția pe care o reprezintă, Casa Verde Fotovoltaice, subliniind elementele esențiale ale acestuia. 

În ceea ce privește stocarea, prin demersurile noastre am încercat să venim în întâmpinarea oamenilor, a proprietarilor de sisteme fotovoltaice, astfel încât să nu se mai piardă energia, a precizat, printre multe altele, Laurențiu Neculaescu. 

Este nevoie doar de lumină, nu neapărat de soare

Președintele AFM a ținut, totodată să sublinieze, că aceste panouri solare ajută inclusiv pe perioada iernii. ”Ultimele modele de astfel de sisteme nu au nevoie neapărat de soare, ele au nevoie de lumină. Chiar dacă cerul este acoperit de nori, dar este lumină, ele produc energie, este adevărat nu la capacitate maximă”, a menționat invitatul analistului Bogdan Chirieac. 

Nu există nici un fel de întârziere 

Întrebat în legătură cu stadiul de realizare a Programului Casa Verde de anul trecut, Laurențiu Neculaescu a menționat că acesta se află în fază de implementare. ”Avem solicitări la decontare, avem tot mai multe, crește volumul de la lună la lună. Am încercat împreună cu colegii de la AFM și le mulțumesc pentru eforturile depuse astfel încât să ne încadrăm în acel termen de plată de 60 de zile pentru a nu ține în loc nici companiile, nici persoanele fizice care participă în cadrul programului. Până astăzi nu avem absolut nici o întârziere pe program, lucrurile merg normal, firesc. Am discutat și cu câțiva instalatori pentru a avea un feedback. Nu am avut sesizări, nu am avut plângeri. Nu am avut solicitări de modificare sau schimbare a ceva în cadrul noii sesiuni”, a spus președintele AFM.

Cel mai de interes program 

Laurențiu Neculaescu a menționat, totodată, că, de la an la an, AFM își stabilește obiective tot mai ambițioase pentru acest program. ”Anul trecut au fost 1,75 miliarde de lei, anul acesta au fost două miliarde, iar dacă lucrurile decurg normal și fără sincope, poate anul viitor vom avea 2,5 miliarde de lei alocați pentru acest program, de cel mai mare interes pe care îl desfășoară Administrația Fondului pentru Mediu”. 

Pentru a evita situații neplăcute care să pună în pericol derularea programului 

Intelocutorul analistului Bogdan Chirieac a ținut să precizeze, de asemenea, că, pentru a evita, pe viitor tot felul de neplăceri care să pună în pericol derularea programului, ”în procedura de evaluare cu instalatorii, cu firmele care au dorit să se implice în acest efort, au primit clarificări, au primit tot sprijinul și tot suportul din partea colegilor de la AFM, astfel încât să depună documentele necesare și în mod corect pentru a nu mai exista surprize că din lipsa unei hârtii cineva s-a considerat nedreptățit. Sper să nu mai existe situații neplăcute, deși procedura de acreditare este extrem de simplă. Cerem o copie după CUI ca să vedem că firma există, cerem un atestat de la ANR ca să știm că firme respectivă este acreditată să instaleze aceste sisteme pe casele oamenilor. Iar după ce primește aprobarea, trebuie să constituie o garanție de 200.000 de lei. Procedura nu este una greioaie sau extrem de selectivă. Dimpotrivă, este o procedură care permite inclusiv unei firme nou înființate să participe la program”, a explicat Laurențiu Neculaescu. 

Aflați mai multe, urmărind tot interviul

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel