BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Cheltuielile sunt mai mari cu 53,10% faţă de media achitată pentru iluminatul festiv din perioada 2017-2018. "711,91 lei/zi a fost media cheltuielilor pentru consumul zilnic al instalaţiilor în perioada noiembrie - decembrie-ianuarie 2018-2019, cu 3,61% mai mult faţă media cheltuielilor pentru consumul zilnic al instalaţiilor, respectiv 687,10 lei/zi", precizează sursa citată.
Primăriile Municipiilor Oradea şi Drobeta Turnu Severin nu au utilizat fonduri pentru iluminatul festiv, ornamentele fiind oferite cu titlu gratuit de către operatorii serviciului de iluminat public. În total, au fost încheiate 50 de contracte pentru iluminatul festiv iar 60% din instalaţii au fost distribuite prin achiziţie directă în timp ce 32% din instalaţii au fost distribuite prin licitaţie deschisă.
În ceea ce priveşte costul consumului zilnic de energie aferent instalaţiilor, 18,03 lei/zi a fost cel mai mic preţ plătit de către Primăria Municipiului Slobozia pentru consumul instalaţiilor. Acest cost a crescut cu 80,3% faţă de 10 lei/zi care a fost cel mai mic preţ plătit de către Primăria Municipiului Târgovişte pentru consumul zilnic al instalaţiilor, din anul 2017-2018.
Citește și: Primul proiect „smart street lighting“ al E.ON a fost finalizat în judeţul Arad, la Frumușani
La polul opus, 2.335 lei/zi a fost cel mai mare preţ plătit de către Primăria Municipiului Giurgiu pentru consumul instalaţiilor, însă acest cost a scăzut cu 64% faţă de perioada anului 2017-2018, unde cel mai mare preţ plătit a fost de către Primăria Municipiului Bucureşti - 6.496,22 lei/zi. Potrivit Infocons, 31,11% din instituţii nu au oferit costul zilnic achitat, deoarece nu au efectuat o contorizare de energie separată pentru instalaţiile de iluminat.
Cea mai lungă perioadă de funcţionare a instalaţiilor a fost înregistrată în Primăria Municipiului Satu Mare, între 1 noiembrie 2018 şi 4 februarie 2019. La polul opus, s-a situat Primăria Municipiului Alba Iulia, care a ţinut în funcţiune instalaţiile numai o lună, între 15 decembrie 2018 şi 15 ianuarie 2019. Media de utilizare a instalaţiilor pentru iluminatul festiv de către Primăriile din România a fost de 47,33 de zile, în creştere cu 10,64% faţă de 42,78 de zile în 2017 - 2018.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...