Numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în primul semestru al anului în curs în structurile de cazare turistică colective din România s-a ridicat la 1,273 milioane, iar cheltuielile acestora s-au situat la un total de a 3,068 miliarde de lei, principalul motiv al sejurului petrecut în ţara noastră constituindu-l afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.
Conform statisticii, în primele şase luni din 2018, turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit în medie 2.409,3 lei/persoană.
Pe de altă parte, în trimestrul II al acestui an, numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 793.000, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1,938 miliarde de lei, principalul motiv al sejurului petrecut de aceştia în România reprezentându-l afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii, echivalentul a 58,5% din numărul total de turişti nerezidenţi. Totodată, cheltuielile acestora au reprezentat 60,1% din total.
Cel de-al doilea motiv al sejurului petrecut de către nerezidenţi în România în perioada analizată l-au reprezentat călătoriile în scop particular (41,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (71,2%). Călătoriile în scop particular includ: călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.
De asemenea, din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,8%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (90,4%).Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 17%, în timp ce sumele cheltuite pentru cumpărături au reprezentat 11,7%. În plus, din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 39,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor (36%).
În acelaşi timp, în intervalul de referinţă, cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 48,6% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice 43,4% din acest totalul alocat pentru recreere. AGERPRES
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Leul s-a menținut stabil față...
Donald Trump Jr. a participat...
Ministerul Finanțelor lansează...
Programul Rabla Auto 2025 vine...
Un raport al Bank of America (BofA) a scos în evidență...
Donald Trump sărbătorește...
Băncile de pe Wall Street scapă...
General Motors recheamă aproape...
Engie România a anunțat...
Ministerul Investiţiilor şi...
La o solicitare formulată în limbaj obișnuit, ChatGPT...
Dolarul a scăzut luni, în absența unor schimbări reale...
Gigantul farmaceutic britanic AstraZeneca a anunțat...
Un experiement efectuat în câmpiile din sudul Chile, tot...
Adrian a câștigat echivalentul...
Un tur de orizont al pieței materiilor prime, pentru a...
Amazon (NASDAQ:AMZN) a reușit...
Uniunea Europeană a adoptat noi...
Investitorul american a tras un...
Parlamentul României urmează să...
Pensia de urmaș se acordă...
Grupaj de ştiri.
Profesorul și laureatul...
Stare de urgenţă în Spania.