Declarația unică, modificări importante. ANAF a emis formularul inteligent
Agenția Națională de...
Doi asociați ai lui Trump, care au discutat despre războiul din Ucraina cu președintele ales, au declarat pentru Reuters că analizează un termen de luni pentru rezolvarea conflictului. Aceștia au descris promisiunile făcute pentru prima zi drept o combinație de bravură de campanie și lipsă de înțelegere a complexității conflictului și a timpului necesar pentru formarea unei noi administrații.
Aceste evaluări sunt în linie cu declarațiile emisarului desemnat al lui Trump pentru relațiile Rusia-Ucraina, generalul locotenent în retragere Keith Kellogg. Acesta a declarat săptămâna trecută într-un interviu pentru Fox News că și-ar dori să aibă o „soluție” pentru război în termen de 100 de zile, mult peste termenul inițial al președintelui ales.
Totuși, chiar și termenul extins al lui Kellogg a fost considerat „mult, mult prea optimist,” potrivit lui John Herbst, fost ambasador al SUA în Ucraina, în prezent la think tank-ul Atlantic Council din Washington.
„Pentru ca acest plan să funcționeze, Trump trebuie să-l convingă pe (președintele rus Vladimir) Putin că există consecințe pentru lipsa de flexibilitate,” a spus Herbst.
În perioada premergătoare victoriei sale electorale din 5 noiembrie, Trump a declarat de zeci de ori că va avea un acord între Ucraina și Rusia în prima zi de mandat, dacă nu chiar mai devreme.
Totuși, la sfârșitul lunii octombrie, retorica sa a suferit o schimbare subtilă, afirmând că ar putea rezolva războiul „foarte repede.”
De la alegeri, Trump și-a temperat și mai mult retorica, afirmând deseori doar că va „rezolva” conflictul, fără a oferi un termen concret. Președintele ales a spus, de asemenea, că încheierea războiului din Ucraina va fi mai dificilă decât atingerea unui armistițiu în Gaza.
„Cred că, de fapt, situația Rusia-Ucraina va fi mai dificilă,” a spus Trump când a fost întrebat despre Gaza în cadrul unei conferințe de presă din decembrie. „O văd ca fiind mai complicată.”
Și Rusia a transmis semnale mixte cu privire la un posibil acord de pace, fiind deschisă la discuții directe cu Trump, dar respingând unele dintre ideile propuse de consilierii săi ca fiind impracticabile.
Kremlinul a refuzat să comenteze calendarul actualizat al echipei lui Trump. Reprezentanții noii administrații Trump și ambasada Ucrainei la Washington nu au răspuns solicitărilor de comentarii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Agenția Națională de...
Fitch Ratings a revizuit în...
Economia Germaniei s-a...
Marcel Ciolacu exclude...
Consiliul Concurenţei a...
Guvernul a eliminat scutirile...
Prețurile carburanților au înregistrat o creștere ușoară...
Rezervele de gaze din depozitele României au ajuns la...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
Comisia Europeană a demarat o...
Președintele Camerei de Comerț...
TikTok intenționează să își...
CEC Bank alege softul Temenos pentru soluția de core...
Deciziile se vor lua pe baza...
Sorin Minea, preşedintele...