Gătit în garaj, cazări în apartamente: HORECA cere sancțiuni pentru afacerile „la negru”
Evaziunea începe din bucătărie:...
Așa-zisul cod rutier, care este de fapt OUG 195/2002, lege care a tot fost actualizată în ultimii 20 de ani, prevede amenzi cuprinse între 1.305 lei și 2.900 lei pentru șoferii care agată diverse obiecte de oglinda retrovizoare sau sau lipesc de parbriz diverse obiecte, de la odorizante, cruciulițe până la mățti de protecție. Motivul este că astfel de obiecte obstrucționează vizibilitatea.
Conform art. 112, alin. (1), litera "l" și litera "m" din Codul Rutier se spune că: ”Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovadă înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră în următoarele cazuri:
autovehiculul, tractorul agricol sau forestier ori tramvaiul au aplicate pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale afișe sau reclame publicitare, folii neomologate și/sau nemarcate corespunzător ori accesorii care restrâng sau estompează vizibilitatea în timpul mersului, atât din interior, cât și din exterior;
autovehiculul și tractorul agricol sau forestier au aplicate pe partea frontală și/sau posterioară a acestuia afișe, înscrisuri sau reclame care diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare."
Citește și: Codul rutier. Istoricul sancțiunilor aplicate șoferilor devine accesibil
Așadar, odorizantele, carnetele de notițe, diverse obiecte religioase (icoane și cruciulițe), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate și altele, vinietele, abțibilduri, pozele cu membri ai familiei sau cu prieteni trecuți în neființă, pe care anumiți șoferi le lipesc pe parbriz pot face obiectul unei amenzi de până la 2900 de lei, conform prevederilor Codului Rutier în vigoare.
În concluzie, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafață geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume curpinse între 1.305 și 2.900 de lei, ținâdu-se cont de faptul că pentru cea de-a patra clasă de sancțiuni sunt prevăzute între nouă și 20 de puncte de amendă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evaziunea începe din bucătărie:...
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
Secretarul de Stat al SUA,...
TikTok a început o amplă...
Wall Street încheie săptămâna...
Companiile de stat intră în...
Bruxelles-ul propune o taxă...
Veniturile Rusiei din...
UE, în așteptarea unei...
Curs valutar BNR, 11 iulie 2025.
Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...
În timp ce România se chinuie...
Piețele financiare au fost...
Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...
Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...
Ministrul Muncii, Florin...
Ministerul Finanţelor, nou...
UE schimbă strategia: plafon...
Andrei Caramitru trage un...
Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...
Consiliul Concurenţei...