Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Persoanele care, din diverse motive, nu au un contract de asigurare de sănătate în sistemul de stat, beneficiază, totuși, de o serie de servicii medicale, cuprinse în așa-numitul "pachet minimal de servicii medicale". Acesta este un set de servicii medicale acordate gratuit persoanelor care nu au calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România. Acest pachet cuprinde servicii medicale de bază în domeniile asistenței medicale primare, asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile clinice, asistenței medicale spitalicești, asistenței medicale dentare, consultațiilor de urgență la domiciliu și transportului sanitar neasistat.
Scopul acestui pachet este de a asigura accesul la îngrijirea medicală a persoanelor vulnerabile și de a preveni agravarea stării de sănătate a acestora. Pachetul minimal de servicii medicale se acordă pe baza unei declarații pe proprie răspundere a persoanei care solicită serviciile, în care aceasta stipulează faptul că nu are calitatea de asigurat și că nu realizează venituri sau că realizează venituri mai mici decât salariul minim brut pe țară garantat în plată. Pachetul minimal de servicii medicale include următoarele tipuri de servicii:
consultații și prescripții medicale pentru afecțiuni acute și cronice,
examinări paraclinice și investigații de laborator,
vaccinări și imunizări,
monitorizarea sarcinii și a lehuziei,
servicii stomatologice profilactice și curative,
internare și tratament în spital pentru afecțiuni care necesită spitalizare urgentă sau continuată,
transport sanitar neasistat pentru cazurile care necesită internare sau externare din spital.
Persoanele care beneficiază de pachetul minimal de servicii medicale suportă integral costurile pentru investigaţiile paraclinice recomandate şi tratamentul prescris de medicii de familie ori de medicii de specialitate.
În cazul urgențelor medico-chirurgicale, spitalul acordă serviciile medicale având obligaţia să evalueze situaţia medicală a pacientului şi să îl externeze dacă serviciile medicale de urgenţă nu se mai justifică. Pentru spitalizarea continuă, la solicitarea pacientului se poate continua internarea în regim de spitalizare continuă, dar acesta va fi nevoit să suporte cheltuielile aferente serviciilor medicale spitalicești, pe toată perioada în care acesta le primește, dar ele nu mai reprezintă o urgență.
Spre deosebire de asigurați, pentru servicii medicale din pachetul minimal acordat celor care nu au asigurare, furnizorii de servicii medicale spitaliceşti nu solicită bilet de internare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...