Ce se întâmplă dacă bagajul de călătorie nu vine, întârzie sau e deteriorat. Ramona Colea: DAUNĂ! Poți primi peste 1000 EURO/bagaj

Autor: Giorgiana Croitoru
Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Ramona Colea, CEO Flight Claim, a vorbit despre drepturile călătorilor.  Ce faci dacă bagajul de călătorie îți întârzie, ajunge deteriorat sau nu ajunge, care sunt drepturile pasagerilor și cum ajungem să plătim mai mult în avion, pentru că nu ne cunoaștem drepturile. 

"În cazul unui bagaj care nu mai ajunge deloc, înseamnă că au trecut 21 de zile din momentul în care am aterizat şi noi nu avem bagajul. În acel moment, poate fi declarat pierdut şi pasagerul să intre în posesia unei compensaţii care poate depăşi şi 1000 de euro per bagaj.

Să ne imaginam că suntem în aeroport, banda merge, vin bagajele, dar al nostru nu vine.

Au existat şi situații în care pasagerul a plecat acasă. Ideea este să rămânem în aeroport, să găsim un birou de bagaje pierdute.

Facem o cerere, unde vom menţiona culoarea bagajului, diferite detalii despre bagaje. Vom păstra eticheta de la bagaj. Fără eticheta de bagaj, nu putem dovedi, în momentul respectiv, că ele sunt păstrate într-un sistem al companiei aeriene. Foarte importat este ca pasagerul să fie în posesia acestei dovezi, că are un bagaj şi cât a cântărit acel bagaj şi pe ce ruta.

Se face o astfel de cerere, după care aşteptăm ca operatorul să înceapă să dea de urma bagajului. În momentul în care operatorul a dat de urma bagajului, el trebuie să ni-l aducă în punctul unde suntem. Faptul că un pasager ajunge la Bucureşti, nu înseamnă că pasagerul locuieşte la Bucureşti. Astfel, operatorul o să ni-l aducă la Pitești, la Râmnicu Vâlcea, unde suntem", a declarat Ramona Colea, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Ce faci dacă bagajul ajunge deteriorat sau dacă întârzie: Compania aeriană trebuie să ramburseze pasagerilor o anumită sumă

 

"Există situaţii în care vine bagajul şi nu observăm că bagajul este rupt, lucrurile dinăuntru lovite sau sparte. Avem o daună. Avem şapte zile să ne întoarcem la compania aeriană cu bagajul, din nou, cu eticheta de bagaj, cu toată situaţia. În şapte zile, putem declara această situaţie şi în baza pozelor, declaraţiei şi a verificărilor făcute, compania aeriană trebuie să ramburseze pasagerilor o anumită sumă de bani", a completat CEO-ul Flight Claim.

"Mai există situaţia bagajului întârziat. Acestea sunt bagajele care au venit în termenul de 21 de zile.

Asta înseamnă că pasagerul a ajuns la o oarecare destinație fără a avea bunurile sale. Atunci, omul o să îşi cumpere nişte bunuri de maximă necesitate şi de imediată folosinţă.

Pentru aceste bunuri, va trebui să păstreze chitanţe, facturi, dovezi de plată pentru ca, în momentul în care compania aeriană îi aduce, în cele 21 de zile, bagajul, el să le dea la decontat. Evident, nu o să ne cumpărăm inel de aur, parfum, haine de blană.

Un domn care şi-a pierdut bagajul, nu o să trimită către decont haine de damă, doar pentru că în bagajul respectiv erau şi haine de genul ăsta", a adăugat ea.

 

Vezi mai multe aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

foto: pexels.com
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Foto: pexels.com
Mașină electrică / sursa: Freepik.com
Bitcoin / Foto: Freepik
Jeff Bezos și Elon Musk
La volan, fără griji! FOTO: Freepik
Bentley

Bentley spune „nu încă”: ce ascunde strategia Beyond100+

Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik

pixel