Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
„În ciuda presiunilor constante, Nord Stream 2 va fi finalizat. Pentru europeni, beneficiile acestei surse suplimentare de alimentare cu gaze naturale sunt evidente”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova.
Autoritățile ruse susțin că sancțiunile impuse de Washington proiectului reprezintă o ingerință în afacerile interne ale Uniunii Europene, iar potrivit diplomaților ruși, aceste măsuri ale Statelor Unite nu au fost luate din îngrijorare privind securitatea energetică a UE, ci pentru a promova exporturile americane de gaz natural lichefiat către Europa.
„Știm că nu toată Uniunea Europeană este de acord cu acest proiect”, se arată în comunicat. „Opozanți există și în rândul statelor membre, și în rândul instituțiilor europene. Este cunoscut că amendamentele la directiva privind gazele naturale au fost adoptate de către Uniunea Europeană împotriva gazoductului Nord Stream 2”, adaugă Ministerul de Externe.
Gazoductul Nord Stream 2 a generat noi tensiuni între UE și SUA
Senatul Statelor Unite a aprobat impunerea de sancțiuni la adresa companiilor care fac parte din proiectul privind gazoductele Nord Stream 2 și TurkStream. Propunerea de impunere a sancțiunilor fusese adoptată anterior și de Camera Reprezentanților.
Proiectul Nord Stream include construirea a două gazoducte cu o capacitate totală de transport de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an din Rusia către Germania, prin Marea Baltică. Pe lângă gigantul rus Gazprom, la proiect mai participă companiile germane Uniper și Wintershall, compania austriacă OMV, francezii de la Engie și compania anglo-olandeză Shell. Scopul proiectului este transportul gazelor către Europa de Vest fără necesitatea de tranzitare a teritoriilor unor state precum Ucraina, Belarus sau Polonia.
Oficialii de la Washington au criticat în repetate rânduri proiectul Nord Stream 2, despre care au declarat că ar putea fi folosit ca „instrument de constrângere” și ar putea transforma Europa într-un „ostatic al Rusiei”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...