CEC Bank a finalizat preluarea pachetului majoritar de acțiuni la Fondul de Garantare a Creditului Rural

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
CEC Bank
CEC Bank
CEC Bank a finalizat preluarea pachetului de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de la BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română și Raiffeisen Bank.

“În implementarea mandatului dat de Ministrul Finanțelor, CEC Bank urmărește să sprijine în mod direct clienții care își desfășoară activitatea în agricultură și mediul rural, cu produse de finanțare și garantare sustenabile și competitive. Agricultura și dezvoltarea rurală reprezintă domenii strategice prioritare pentru CEC Bank, banca alocând anual resurse importante pentru  susținerea afacerilor din acest sector. Achiziționarea participației majoritare a FGCR se înscrie în liniile strategice care ghidează activitatea CEC Bank și care sunt în strânsă corelare cu politicile guvernamentale și europene care au ca obiectiv dezvoltarea sustenabilă a acestui sector, având în vedere importanța acestuia pentru securitatea alimentară și pentru susținerea economiei în ansamblul său”, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank.

Prin această achiziție, CEC Bank urmărește să își intensifice sprijinul acordat agriculturii și dezvoltării rurale, acestea reprezentând segmente importante de dezvoltare pentru Bancă.

Alături de CEC Bank, cu o strategie integrată de dezvoltare, activitatea FGCR poate fi dezvoltată atât ca tipologie, cât și ca volum, astfel încât rolul său să devină tot mai important în rândul clienților. Acest lucru se poate realiza inclusiv prin implicarea FGCR în proiecte de garantare cu susținere europeană, care nu sunt accesibile în acest moment pentru fondurile de garantare cu capital privat și care ar stimula finanțarea în condiții favorabile de risc și cost atât pentru clienți, cât și pentru instituția de garantare.

CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o evoluție deosebită în ceea ce privește finanțarea agriculturii, soldul creditelor crescând cu circa un miliard de lei. În portofoliul de credite al CEC Bank, agricultura ocupă locul 2 ca expunere, iar 1 din 5 credite acordate de bancă are ca destinație acest sector economic.

 

Despre Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA

 

Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A. are ca obiect de activitate asumarea de angajamente de garantare și emiterea de garanții, inclusiv pe seama fondurilor publice puse la dispoziție în principal de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în scopul susținerii producției agricole și piscicole de către fermieri și procesatorii de produse agricole, a investițiilor în agricultură, acvacultură precum și implementarea proiectelor co-finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală și Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.

 

Despre CEC Bank

 

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârșitul lui 2022.  

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online. 

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

JP Morgan / Foto: Ben Sutherland / Flickr
ANRE

ATENȚIE! ANRE anunță: acest site NU este al nostru!

ANRE avertizează: platforma chestionare-anre.ro nu are...

Renata Kellnerova / Foto: Farcebook
Navă transportoare de gaz natural lichefiat / FOTO: Wikipedia
Sebastian Burduja
ROBOR scade, o veste bună
Tutun încălzit
Friedrich Merz
Euro și lei / Foto: Oana Pavelescu
Păpușă Barbie
Bursa
Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR
Warren Buffett / FOTO: Facebook

Nu, Warren Buffett nu părăsește Berkshire Hathaway

Anunțul privind „retragerea” legendarului investitor...

La bancă

Creditele devin mai scumpe: Veste proastă de la BNR

Deși încă sub nivelul înregistrat la începutul anului...

Discuții / FOTO: Freepik
Miliardarul american Bill Ackman
Foto: Shutterstock

Rolul pazei perimetrale în complexele rezidențiale 

Ai lăsat geamul de la parter deschis? Știi cine a intrat...

Friedrich Merz
Cătălin Predoiu / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Metale rare / FOTO: Wikipedia
Medicamente / FOTO: Freepik

Trump atacă industria farmaceutică. Primele reacții negative

Decret prezidențial pentru relansarea producției interne.

Industria petrolieră

Materii prime: De ce trage OPEC+ prețurile în jos?

Pentru a doua lună consecutiv, OPEC+ a decis să...

OpenAI / sursa foto: Wikimedia Commons / Jernej Furman
Ministerul Finanțelor
Ilie Bolojan - Foto: Agerpres
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Azi vă propunem să începeți ziua citind despre Bolojan...


pixel