De fapt, în cea mai mare parte a istoriei umane înregistrate, liniile de demarcație ale bogăției au fost destul de neclare. Lideri precum Augustus Caesar sau împăratul Shenzong dețineau controlul absolut asupra imperiilor lor - în timp ce bancheri precum Jakob Fogger și Cosimo de Medici erau adesea găsiți trăgând sforile din spate.
Deși este cu siguranță amuzant să speculăm cu privire la averea oamenilor din secolele trecute, alcătuirea acestei liste este extrem de dificilă și cu siguranță nu este definitivă.
În primul rând, o mare parte din bogăția din perioadele timpurii este legată de pământ (Genghis Khan) sau de imperii întregi (Augustus, Akbar), ceea ce face ca calculele să fie extrem de subiective. Cât valora cea mai mare parte a terenurilor din Asia în anul 1219? Ce deosebește averea personală de bogăția unui imperiu pe care cineva îl controla în totalitate? Există o mare varietate de răspunsuri la aceste întrebări și toate influențează cifrele alese pentru a fi reprezentate.
Viitoarea SUPERPUTERE a lumii! Ce țară e FAVORITĂ
În al doilea rând, înregistrările păstrate din epocile antice sunt rare, exagerate sau bazate pe legende și istorii orale. Gândiți-vă la Regele Solomon sau Mansa Musa - acestea sunt personaje descrise ca fiind nemăsurat de bogate, așa că încercarea de a le plasa bogăția în contextul modern este amuzantă, dar cu siguranță nu este garantată ca fiind exactă din punct de vedere istoric.
În cele din urmă, bogăția și ratele de conversie pot fi abordate și ele în moduri diferite. Să luăm exemplul lui Crassus din Republica Romană, care a avut o avere maximă de "200 de milioane de sesterți". Ei bine, aceasta este o problemă pentru noi, în modernitate, deoarece acea avere ar putea valora între 200 de milioane de dolari și 169,8 miliarde de dolari, în funcție de modul în care se fac calculele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sebastian Burduja a anunțat că...
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Serbia renunță la contractele de armament cu Rusia și...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...
Un anunț venit din partea...
De-a lungul timpului, spațiul a...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Numit de Donald Trump în...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...