Cei mai mari consumatori de alcool, britanicele, românii și danezii

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Băuturi
Băuturi
Femeile din Marea Britanie sunt în fruntea listei celor mai mari consumatoare de alcool din lume, potrivit unui raport OCDE afirmă că 26% dintre aceștia consumă cel puțin șase băuturi alcoolice într-o singură sesiune cel puțin o dată pe lună    

Britanicele ocupă primul loc pe lista celor mai mari consumatoare de alcool la nivel mondial, potrivit unui raport.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a comparat consumul de alcool din 33 de țări.

Marea Britanie se află pe primul loc în topul mondial al consumului excesiv de alcool în rândul femeilor - definit ca fiind consumul a cel puțin șase băuturi într-o singură sesiune - 26% dintre acestea făcând acest lucru cel puțin o dată pe lună. Cu toate acestea, bărbații britanici au fost mai sus, cu 45%.

Dacă se iau în considerare ambele sexe, Regatul Unit s-a clasat pe locul al treilea, alături de Luxemburg, în ceea ce privește ratele de consum excesiv de alcool, fiind urmat doar de România și Danemarca, scrie The Guardian.

Dr. Richard Piper, directorul executiv al Alcohol Change UK, a declarat: "Alcoolul provoacă prea multe daune aici, în Marea Britanie. Dar acest lucru poate fi evitat în totalitate.

"Există o nevoie copleșitoare ca guvernul să introducă măsuri care știm că vor reduce daunele provocate de alcool și vor salva vieți, cum ar fi controale adecvate asupra marketingului alcoolului, introducerea unui preț minim pe unitate în Anglia, așa cum avem deja în Scoția și Țara Galilor, și o etichetare mai clară a alcoolului."

Raportul OCDE a constatat, de asemenea, că adulții din Marea Britanie au fost mai predispuși să declare că au făcut vapping în comparație cu alte țări, dar au rate de fumat mai mici decât media. Doar 12,7% sunt fumători actuali în Regatul Unit, comparativ cu o medie OCDE de 16%. Cu toate acestea, aproape unul din 20 de adulți (4,9%) a declarat că fumează în mod regulat, comparativ cu o medie de 3,2%.

De asemenea, raportul a constatat că Regatul Unit cheltuiește mai mult pentru asistență medicală decât țările comparabile, dar are mai puține paturi de spital și instrumente de diagnosticare și plătește mai puțin asistentele medicale.

Marea Britanie cheltuiește o proporție mai mare decât media din PIB pentru "resursele sistemului de sănătate" - cheltuind aproximativ 11,3% din PIB pentru sănătate în 2022.

Doar cinci țări - SUA, Germania, Franța, Franța, Japonia și Austria - cheltuiesc o proporție mai mare, potrivit raportului OCDE.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că este unul dintre cei mai mari cheltuitori, Marea Britanie nu se clasează favorabil în ceea ce privește o serie de măsuri de sănătate, sugerează raportul.

În toate țările studiate de OCDE, în 2021 existau în medie 4,3 paturi de spital la fiecare 1.000 de persoane din populație.

Dar în Marea Britanie erau 2,4 paturi la fiecare 1.000 de persoane, doar Mexic, Costa Rica, Columbia, Chile și Suedia raportând mai puține paturi.

De asemenea, are mai puține aparate RMN, CT și PET în comparație cu majoritatea celorlalte țări analizate în raportul "Health at a glance" al OCDE.

Raportul a concluzionat, de asemenea, că, în medie, în toate țările OCDE, remunerația asistentelor medicale din spitale în 2021 era cu 20% peste salariul mediu al tuturor angajaților.

Dar în Marea Britanie, Elveția, Finlanda și Letonia, asistentele medicale au câștigat mai puțin decât salariul mediu al angajaților, a precizat OCDE.

Profesorul Nicola Ranger, asistentă șefă la Royal College of Nursing, a declarat: "Politicienii ar trebui să vadă acest lucru ca pe o acuzație. În ziua în care guvernul nu va face decât o referire trecătoare la NHS în discursul regelui, Marea Britanie este dată în vileag.

"NHS cheltuiește banii, dar nu în locurile potrivite, cum ar fi miliardele pe agenții, în loc să prețuiască personalul permanent."

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială a declarat "Acest raport utilizează date din 2021 și de atunci am făcut progrese semnificative pentru a crește numărul de paturi și capacitatea de diagnosticare.

"NHS și-a îndeplinit obiectivul de a implementa 10,000 paturi de spital la domiciliu înainte de iarnă și, de asemenea, oferă 5,000 paturi de spital permanente suplimentare.

"De asemenea, ne vom îndeplini obiectivul de a deschide 160 de centre de diagnosticare comunitare cu un an mai devreme, ca urmare a celei mai mari investiții centrale în numerar în capacitatea de scanare RMN și CT din istoria NHS.

"Peste un milion de angajați, inclusiv asistente medicale, au primit o creștere salarială de 5% pentru 2023-24, alături de două plăți unice, aceasta se adaugă la o creștere salarială în valoare de 5,5% pentru asistentele medicale nou calificate în 2022-23."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

foto: pexels.com
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Foto: pexels.com
Mașină electrică / sursa: Freepik.com
Bitcoin / Foto: Freepik
Jeff Bezos și Elon Musk
La volan, fără griji! FOTO: Freepik
Bentley

Bentley spune „nu încă”: ce ascunde strategia Beyond100+

Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik

pixel