Cel mai puternic computer din lume a găsit compușii care pot distruge Covid-19
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Summit, cel mai puternic computer, ajută la găsirea celei mai eficiente moduri de a distruge Covid-19
Summit, cel mai puternic computer, ajută la găsirea celei mai eficiente moduri de a distruge Covid-19
Summit, supercomputerul IBM echipat cu Inteligență Artificială, a efectuat mii de simulări pentru a analiza ce compuși biochimici ar putea opri efectiv virusul de la infectarea celulelor gazdă.

Supercomputerul a identificat 77 dintre aceștia ceea ce este un un pas important pentru crearea celui mai eficient vaccin.
Cercetătorii de la Oak Ridge National Laboratory și-au publicat descoperirile în revista ChemRxiv.

Summit a fost construit pentru a rezolva problemele lumii

Computerul Summit a fost comandat de Departamentul de Energie al SUA în anul 2014 cu scopul pe care îl servește acum - rezolvarea problemelor lumii.

Are puterea a 200 de petaflopuri, ceea ce înseamnă că are viteza de calcul de 200 de catralioane de calcule pe secundă.

Virușii infectează celulele gazdă prin injectarea lor cu un „vârf” (pivot) de material genetic. Treaba lui Summit este de a găsi compuși medicamentoși care s-ar putea lega de acel vârf și ar putea opri răspândirea.

Cooperare fără precedent în războiul împotriva Covid-19

Micholas Smith, cercetător la Oak Ridge, a creat un model al pivotului coronavirusului bazat pe cercetările publicate în luna ianuarie. Cu ajutorul lui Summit, el a simulat modul în care atomii și particulele din proteina virală ar reacționa la diferiți compuși.

Supercomputerul a efectuat simulări de peste 8.000 de compuși care s-ar putea lega la proteina virusului, ceea ce ar putea limita capacitatea sa de a se răspândi în celulele gazdă. Summit a identificat 77 de compuși chimici și i-a clasat pe baza a cât de probabil ar fi să se lege de pivotul Covid-19.

Care este pasul următor

Echipa va rula din nou simulările pe Summit, folosind un model mai precis al pivotului coronavirusului.

Summit a oferit primul pas în analiză: identificarea compușilor cei mai promițători. Studii experimentale sunt necesare în continuare pentru a găsi mai departe care substanțe chimice funcționează cel mai bine.

"Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit o cură sau tratament împotriva Covid-19", a declarat Jeremy Smith, de la Centrul Național de Laboratoare pentru Biofizică Moleculară din Oak Ridge, într-o declarație oficială citată de CNN.

Rezultatele obținte vor putea fi folosite mai departe de studiile viitoare care vor conduce în final la obținerea celui mai eficient vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel