Producţia de energie electrică şi termică va scădea în 2025
Este estimarea Comisiei Naționale de Strategie și...
Probabil nu există persoană care să nu observat, măcar o dată în viață, cum, la suprafața ceaiului din cană sau ibric, se formează o peliculă după un timp oarecare. La atingere, respectiva peliculă se crapă precum o pojghiță subțire de gheață.
Fiecare persoană a observat în viața sa un film pe suprafața ceaiului, care se formează după ce ceaiul a rămas de ceva timp. Acest film atrage privirea imediat și, dacă începeți să-l atingeți, începe să crape, ca gheața subțire.
Metoda folsită de oamenii de știință presupune măsurarea tensiuinii dinamice de suprafață. În fizică, această secțiune studiază proprietățile substanțelor și modificările lor de formă și fluiditate.
Această metodă este utilizată în medicină, inginerie și geofizică. De asemenea, a fost folosită de oamenii de știință în studiul peliculei de pe suprafața ceaiului dintr-un vas. Au fost luați în considerare mai mulți parametri, cum ar fi, spre exemplu, nivelul de concentrație al ceaiului preparat, temperatura la care a fost pregătit și temperatura momentului de studiu, duritatea apei și aciditatea acestuia.
Unul dintre autorii studiului, Caroline Jacomin (Institutul de Tehnologie din Elveția), a precizat că a fost utilizat, de asemenea, un dispozitiv metalic plasat pe suprafața ceaiului. Pentru a afla densitatea peliculei și cât de puternică este, cercetătorii au urmărit rotația acestui dispozitiv și au studiat nivelul de rezistență al pojghiței.
Citește și Cinci plante care atrag bani! Cum trebuie să le păstrezi
Inițial, s-a crezut că acea peliculă se formează ca urmare a acțiunii frunzelor de ceai. Dar această teorie a fost infirmată. Oamenii de știință au arătat că cu cât este mai mare conținutul de sare de carbonat de calciu, cu atât folia la suprafață este mai groasă și mai densă.
Și, desigur, acest lucru se datorează apei folosite pentru prepararea ceaiului, care determină duritatea acestuia. De asemenea, cercetătorii au ajuns la concluzia că și condițiile în care este păstrat ceaiul, și anume stabilizatorii, afectează proprietățile peliculei. În consecință, cu cât aceasta este mai subțire și mai slabă, cu atât ceaiul este mai mai gustos, mai sănătos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Este estimarea Comisiei Naționale de Strategie și...
Ministrul Mediului, Mircea...
Nu mai există atractivitate...
China și-a construit o reputație solidă în explorarea...
Apărarea, energia, resursele...
Renault a surprins anul trecut...
Decizia vine în urma unei...
Uniunea Europeană reunește țări cu istorii, structuri...
China face un pas înainte în cursa înarmărilor,...
Decizia vine la doar trei zile după ce compania a...
Donald Trump și-a teiterat...
Totul trebuie să se rezolve în...
Discounturile la aur au crescut...
Grupaj de știri.
Sebastian Burduja a anunțat că...
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Serbia renunță la contractele de armament cu Rusia și...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...