În timp ce Chevron se străduiește să recupereze pierderile de aproximativ 3 miliarde de dolari din proiectele sale petroliere din Venezuela, gigantul petrolier american se pregătește acum să lanseze o nouă campanie de foraj care ar putea adăuga 65.000 de barili pe zi în decurs de un an, relatează Reuters, citând surse anonime.
Chevron are asocieri în participațiune cu compania de stat PDVSA din Venezuela, dar alte operațiuni de foraj au fost suspendate de când sancțiunile au fost extinse în 2019, ca urmare a întrebărilor privind legitimitatea alegerilor din 2018 în care Nicolas Maduro a preluat președinția.
Întreprinderea comună Chevron-PDVSA produce în prezent aproximativ 135.000 bpd, potrivit Reuters, ceea ce reprezintă o creștere de 70% față de producția de anul trecut. În noiembrie anul trecut, Washingtonul a autorizat Chevron să își extindă operațiunile din Venezuela și să exporte petrol în SUA.
În august, datele au arătat că exporturile de petrol ale Venezuelei s-au prăbușit cu 38% față de luna precedentă, când atinseseră un maxim al ultimilor trei ani.În cauză se află incapacitatea Venezuelei de a menține producția la instalațiile de îmbunătățire responsabile de transformarea petrolului extra-greu în calități adecvate pentru transport.
În luna precedentă, se pare că exporturile de petrol ale Venezuelei au crescut în parte datorită creșterii livrărilor Chevron.
În timp ce Chevron este singurul supermajor occidental cu autorizație specială pentru a opera câmpuri petroliere și a exporta din Venezuela, Washingtonul a indicat că ar putea exista mai multe autorizații în viitor, pe fondul ofertei globale limitate.
Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat săptămâna trecută că Washingtonul este "pregătit să se angajeze în discuții [...] în schimbul unor pași concreți" în direcția unor alegeri libere și corecte în Venezuela.
În ciuda sancțiunilor, Maduro și-a consolidat puterea într-o măsură semnificativă, iar rezultatul final a fost împingerea țării spre China, Rusia și Iran.
În condițiile în care țițeiul a depășit în prezent 90 de dolari pe baril, pe fondul temerilor legate de o restrângere a ofertei la nivel mondial, o cantitate mai mare de petrol venezuelean pentru piață ar putea contribui la evitarea unei repetări a crizei energetice de anul trecut și la scăderea inflației.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...