Chiar FANTASTIC! Distruge virusul în numai O SECUNDĂ
Autor: Simona Haiduc | 19 iun, 13:31
O metodă extrem de simplă
O metodă extrem de simplă
Oamenii de știință de la Universitatea Texas A&M au găsit o modalitate de a ucide virusul SARS-CoV-2 într-o secundă. În acest scop, cercetătorii americani au folosit temperaturi ridicate.

Concluziile muncii de cercetare a specialiștilor ce speră că descoperirea lor va permite identificarea unor noi modalități de prevenire a transmiterii agentului patogen la distanțe mari, au fost publicate în revista Biotechnology and Bioengineering.

Eficacitatea aplicării căldurii pentru neutralizarea cu succes a coronavirusului a fost demonstrată anterior, dar în respectivele studii expunerea la temperatură a durat de la unu la 20 de minute, ceea ce este impracticabil.

Experții au construit o nouă configurație experimentală constând dintr-o bucată de țeavă din oțel inoxidabil prin care trece o soluție ce conține coronavirusul. Conducta se încălzește la o temperatură ridicată, dar virusul este expus la căldură doar câteva secunde.

Citește și COVID-19 a DEVASTAT India: Începem la răsăritul soarelui şi incinerările continuă după miezul nopţii

G Ad:

S-a dovedit că virusul poate fi neutralizat într-un timp mult mai scurt decât se credea anterior. Dacă soluția este încălzită la aproape 72 de grade Celsius timp de aproximativ o jumătate de secundă, atunci titrul virusului este redus de o sută de mii de ori, ceea ce este suficient pentru a neutraliza virusul și a preveni transmiterea către oameni. Această metodă poate fi aplicată sistemelor de aer condiționat, ventilație și încălzire existente.

Ştiri Recomandate

LOTO. Numerele NOROCOASE la tragerea de Duminică, 01/08

Duminică, 1 august, au avut loc noi trageri Loto 6/49,...

COZI de kilometri, pe Valea Prahovei. Unde sunt PROBLEME

Valori ridicate de trafic se înregistrează duminică pe...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro