Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
Acțiunile și yuanul chinezesc au resimțit presiuni miercuri, în timp ce majoritatea piețelor emergente au rămas stabile, după ce președintele SUA, Donald Trump, a intensificat retorica tarifară la adresa Beijingului.
Trump a declarat că administrația sa ia în considerare un tarif punitiv de 10% pentru importurile din China, motivând cu cantitatea mare de fentanil, un drog extrem de adictiv, care ar fi provenit din China prin Mexic și Canada.
Yuanul chinezesc onshore (CNY) s-a depreciat cu 0,1% față de dolar, după ce atinsese anterior cel mai ridicat nivel din ultima lună. În același timp, bursele chinezești au înregistrat scăderi de aproape 1% după patru zile de creșteri.
„Tarifele de 10% la importurile din China ar putea complica perspectiva noastră moderată asupra procesului tarifar,” a declarat Yerlan Syzdykov, șeful piețelor emergente la Amundi.
El a adăugat că nu există o direcție clară privind introducerea tarifelor și că „moderat” nu înseamnă neapărat mai puțin agresiv.
Impact global
Volatilitatea implicată pe termen scurt pentru yuanul offshore a scăzut la cel mai redus nivel din ultima lună, dar tensiunile încep să afecteze alte valute, cum ar fi peso-ul mexican, care a înregistrat creșteri de 0,3% miercuri, după o perioadă volatilă.
În timpul campaniei sale prezidențiale, Trump a promis tarife de 60% pe importurile din China pentru a reduce deficitul comercial, care depășește acum un trilion de dolari anual.
Peso-ul mexican și lira turcească au continuat să sufere pierderi, iar investitorii sunt în continuare în așteptarea unor clarificări privind implementarea tarifelor.
Evoluții regionale
Randul sud-african a crescut cu 0,2% după ce inflația anuală a fost mai mică decât se aștepta în decembrie.Rubla rusească a atins cel mai ridicat nivel din decembrie, având o creștere de 1% față de dolar, datorită optimismului pieței legat de reducerea tensiunilor dintre Rusia și Occident în urma inaugurării lui Trump.Lira turcească a ajuns la cel mai scăzut nivel istoric, piețele anticipând o reducere a ratei dobânzii cu 250 de puncte de bază.
Perspective globale
Indicele MSCI al valutelor din piețele emergente a crescut cu 0,2%, marcând a șaptea sesiune consecutivă de câștiguri, cea mai lungă serie din septembrie.
În Malaezia, ringgitul a atins cel mai ridicat nivel din ultimele șase săptămâni, în timp ce Israelul a beneficiat de optimism în urma semnalelor agenției de rating S&P Global privind o posibilă îmbunătățire a perspectivei țării, dacă acordul de încetare a focului din Gaza se va menține.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...