Statul te premiază dacă ești corect! Primești 3% înapoi din impozit
Ministerul Finanțelor acordă...
Acțiunile și yuanul chinezesc au resimțit presiuni miercuri, în timp ce majoritatea piețelor emergente au rămas stabile, după ce președintele SUA, Donald Trump, a intensificat retorica tarifară la adresa Beijingului.
Trump a declarat că administrația sa ia în considerare un tarif punitiv de 10% pentru importurile din China, motivând cu cantitatea mare de fentanil, un drog extrem de adictiv, care ar fi provenit din China prin Mexic și Canada.
Yuanul chinezesc onshore (CNY) s-a depreciat cu 0,1% față de dolar, după ce atinsese anterior cel mai ridicat nivel din ultima lună. În același timp, bursele chinezești au înregistrat scăderi de aproape 1% după patru zile de creșteri.
„Tarifele de 10% la importurile din China ar putea complica perspectiva noastră moderată asupra procesului tarifar,” a declarat Yerlan Syzdykov, șeful piețelor emergente la Amundi.
El a adăugat că nu există o direcție clară privind introducerea tarifelor și că „moderat” nu înseamnă neapărat mai puțin agresiv.
Impact global
Volatilitatea implicată pe termen scurt pentru yuanul offshore a scăzut la cel mai redus nivel din ultima lună, dar tensiunile încep să afecteze alte valute, cum ar fi peso-ul mexican, care a înregistrat creșteri de 0,3% miercuri, după o perioadă volatilă.
În timpul campaniei sale prezidențiale, Trump a promis tarife de 60% pe importurile din China pentru a reduce deficitul comercial, care depășește acum un trilion de dolari anual.
Peso-ul mexican și lira turcească au continuat să sufere pierderi, iar investitorii sunt în continuare în așteptarea unor clarificări privind implementarea tarifelor.
Evoluții regionale
Randul sud-african a crescut cu 0,2% după ce inflația anuală a fost mai mică decât se aștepta în decembrie.Rubla rusească a atins cel mai ridicat nivel din decembrie, având o creștere de 1% față de dolar, datorită optimismului pieței legat de reducerea tensiunilor dintre Rusia și Occident în urma inaugurării lui Trump.Lira turcească a ajuns la cel mai scăzut nivel istoric, piețele anticipând o reducere a ratei dobânzii cu 250 de puncte de bază.
Perspective globale
Indicele MSCI al valutelor din piețele emergente a crescut cu 0,2%, marcând a șaptea sesiune consecutivă de câștiguri, cea mai lungă serie din septembrie.
În Malaezia, ringgitul a atins cel mai ridicat nivel din ultimele șase săptămâni, în timp ce Israelul a beneficiat de optimism în urma semnalelor agenției de rating S&P Global privind o posibilă îmbunătățire a perspectivei țării, dacă acordul de încetare a focului din Gaza se va menține.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanțelor acordă...
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...