Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
După un declin constant în ultimul deceniu, anul trecut au fost celebrate doar 6,83 milioane de căsătorii, cu aproximativ un milion mai puțin decât în 2021. Este adevărat că restricțiile legate de pandemie i-au ținut pe oameni în case, au dus la anularea tuturor ceremoniilor cu participare mai amplă.
Problema este că nici începutul acestui an nu indică o ameliorare a situației. Mai trebuie spus că 2022 a fost, de asemenea, anul în care populația Chinei s-a redus pentru prima dată în ultimele șase decenii, o tendință care se așteaptă să continue, cu implicații profunde pentru economia națională și cea globală.
Rata natalității a fost de 6,77 nașteri la 1.000 de locuitori în 2022, un minim istoric, după 7,52 în 2021.
Între timp, după un început de an dinamic, mediul de afaceri chinez pare că a început să bată pasul pe loc acum, sub impactul negativ al contextului economic internațională, dar și a lipsei de încredere a consumatorilor.
De ce sapă China cel mai adânc puț din lume VIDEO
În bazinul Tarim, în regiunea autonomă Xinjiang Uygur, a început forarea primului puț de peste 10.000 de metri adâncime din China destinat explorării științifice.
În inima celui mai mare deșert din China se va afla în curând unul dintre cele mai adânci foraje din lume. A început forarea unui puț de 10.000 de metri pentru explorare științifică. Cercetătorii speră că acest puț le va permite să obțină informații despre evoluția Pământului și să înțeleagă mai bine evoluția bazinului Tarim și a întregii Chine continentale.
Bazinul Tarim oferă, de asemenea, perspective vaste pentru explorarea ulterioară a petrolului și gazelor, resursele geologice de petrol fiind ascunse la o adâncime de mai puțin de 8.000 de metri. Se estimează că nouă miliarde de tone de petrol se află la îndemâna Chinei, reprezentând mai mult de jumătate din totalul resurselor de ape foarte adânci ale țării.....
Citește și Pentru oamenii de afaceri occidentali care merg în China, tăcerea e de aur
În ultimele luni, China a fost vizitată de numeroși directori executivi occidentali, printre care Elon Musk, de la Tesla și David Solomon, de la Goldman Sachs.
Dar, la întoarcere, nici unul dintre ei nu a considerat necesar să vorbească despre călătoriile lor, despre discuțiile purtate în special cu oficiali guvernamentali, angajați locali și parteneri de afaceri. Obișnuite înainte de pandemie, evenimentele media și alte angajamente publice sunt acum rare.
Chiar și Elon Musk a fost neobișnuit, de această dată, extrem de tăcut după vizita efectuată săptămâna trecută la Beijing. Nici măcar o postare pe Twitter. În 2020, miliardarul sărbătorise, dansând pe scenă în fața presei, livrarea primelor mașini fabricate la fabrica Tesla din Shanghai. Jurnaliștii nu au fost însă invitați să vizite și întreprinderea.
Solomon, de la Goldman a fost, la rândul lui, discret. În 2019, el a acordat interviuri presei și a participat la mai multe forumuri. Despre deplasarea lui din luna martie, se știe doar că a avut câteva întrevederi cu ușile închise și că a fost la o universitate. Desigur, această tăcere poate fi atribuită neîncrederii, având în vedere că tensiunile politice și comerciale dintre SUA și China se află la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii. ....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...