China cumpără MULTE elicoptere de atac. Vrea și avioane de luptă
Autor: Simona Haiduc | 16 sep, 13:33
Anunțul Chinei vine într-un context interesant
Anunțul Chinei vine într-un context interesant
Este desigur o coincidență, dar una interesantă. La câteva ore după ce Statele Unite, Australia și Marea Britanie au anunțat formarea alianței strategice AUKUS, China, care a apreciat că decizia celor trei state occidentale ”subminează stabilitatea și pacea regionale”, și-a declarat intenția fermă de a cumpăra un lot de 36 de 36 de elicoptere de atac Ka-52K pentru nevoile forțelor navale ale țării.

În cadrul unei vizite întreprinsă la fabrica de avioane Progress, din regiunea rusă Primork, o delegație a Ministerului Apărării al Chinei a anunțat că Beijing vrea să achiziționeze elicoptere Ka-52K, pe care le-ar putea folosi pe navele de desant. 

De asemenea, delegația chineză a manifestat interes pentru bombardierele rusești Su-34. Potrivit presei de specialitate, Beijing și-a propus să discute cu Moscova un contrat pentru un număr important de astfel de avioane, în versiunea de modificări pentru export. 

De menționat că, într-un clasament alcătuit de publicația de specialitate Military Watch, elicopterul Ka-52K ”Alligator” ocupă prima poziție, fiind definit de autorii listei drept cel mai periculos elicopter de atac din lume. Ei explică faptul că mașina poate transporta o cantitate impresionantă de arme grele, este mai silențios decât concurenții lui și poate doborî ținte situate la mare distanță. 

Citește și Armele viitoarelor războaie. La ce lucrează SUA, China, Israel VIDEO

G Ad:

Locul doi a fost acordat elicopterului Mi-28NM „Nighthunter”, tot de fabricație rusească. De altfel, Military  Watch notează că Rusia este singura țară care produce mai multe modele de elicoptere de atac.

Poziția a treia a revenit elicopterului american de la McDonnell Douglas, AH-64 Apache. Cel mai răspândit elicopter de atac din lume îmbătrânește vertiginos, scriu experții publicației menționate, menționând, de asemenea, costul ridicat de întreținere a mașinii. 

 

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro