”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
Numirea lui Zhu în fruntea Administrației de Stat pentru Schimburi Externe (SAFE) este așteptată să fie anunțată chiar în această săptămână, a declarat una dintre surse pentru Reuters.
Bancherul ar urma să fie numit, totodată, viceguvernator al Băncii Populare Chinei (PBOC), o instituție care controlează Administrația de Stat pentru Schimburi Externe, conform aceleiași surse.
Departament central de organizare al Partidului Comunist Chinez a evaluat săptămâna trecută compatibilitatea lui Zhu pentru aceste posturi, o practică urmată pentru toate numirile guvernamentale de profil înalt din țară.
Numirea lui Zhu în fruntea SAFE va avea loc într-un moment în care a doua cea mai mare economie a lumii se luptă să stimuleze creșterea economică, să respingă riscul de instabilitate financiară și să stabilizeze moneda pentru a opri ieșirile de capital.
Scăderea accentuată a sectorului imobiliar, care reprezintă aproximativ un sfert din activitatea economică a Chinei, a adunat multe datorii și reprezintă, de asemenea, provocări majore pentru băncile Chinei și pentru economia în general.
Zhu va prelua rolul de șef al autorității de reglementare a pieței valutare de la Pan Gongsheng, care a deținut această funcție din 2016 și care a fost numit guvernator al băncii centrale în iulie. Zhu a fost, de asemenea, un candidat pentru rolul de guvernator al PBOC, potrivit Reuters și altor media.
El a deținut anterior funcții de conducere la creditorii de stat Bank of Communications și Bank of China.
Consilierii guvernului chinez vor recomanda obiective de creștere pentru anul viitor cuprinse între 4,5% și 5,5%, în timp ce Beijingul încearcă să creeze locuri de muncă și să mențină obiectivele de dezvoltare pe termen lung în grafice, a relatat miercuri Reuters.
Yuanul chinezesc a pierdut aproape 3,5% în raport cu dolarul până acum în acest an, dar vârful acestor scăderi se pare că a trecut, deoarece yuanul s-a majorat cu 2% în ultima săptămână, pe fondul unui dolar american devalorizat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...
Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...
Revocarea accesului României la programul Visa Waiver de...