Noi modificări şi completări ale Codului fiscal, decise joi de Guvern
Guvernul aprobă, în şedinţa de...
Piaţa locală se află într-un proces de maturizare, care implică şi o diversificare a capitalului investiţional, iar investitorii asiatici, care au făcut în ultimii ani achiziţii majore în pieţele din Vestul Europei, dar şi în Polonia, îşi extind aria de interes şi către celelalte ţări din regiune.
Investitorii sud-africani au fost în ultimii cinci ani cei mai activi cumpărători din piaţa imobiliară locală, care a fost folosită de o serie de grupuri şi ca 'rampă de lansare' pentru formarea unor portofolii regionale, apreciază reprezentanţii Cushman & Wakefield Echinox. În ultimii ani, analiştii imobiliari ai companiei au observat o diversificare a surselor de capital atras, prin intrarea unor jucători noi din Statele Unite, Liban, Cehia şi Belgia. Specialiştii apreciază că procesul va continua cu primele achiziţii ale unor investitori asiatici, atraşi de proiectele cu o calitate a construcţiei ridicată, chiriaşi blue-chip şi randamente investiţionale mai ridicate cu peste 200 de puncte procentuale faţă de pieţele din Europa Centrală.
Citește și Cornul de rinocer, fița de 65.000 de dolari a elitei chinezești
Datele Cushman & Wakefield arată că în ultimii trei ani (2016 - 2018) investitorii asiatici (Malaezia, Coreea de Sud, Singapore, Filipine) au realizat achiziţii de peste 2,8 miliarde de euro în Polonia, având o pondere mai mare de 16%, în timp ce în Cehia şi Ungaria au fost semnate anul trecut tranzacţii semnificative de către grupurile Shinhan Investment din Coreea de Sud şi Mapletree din Singapore, ponderea investitorilor asiatici fiind preconizată să crească şi în aceste pieţe.
În piaţa locală au fost realizate în 2018 tranzacţii imobiliare cu o valoare cumulată de aproximativ 957 de milioane de euro, cele mai mari achiziţii fiind realizate de grupurile Dedeman, Sonae Sierra, Lion's Head Investments şi MAS Real Estate.
Randamentele investiţionale de referinţă pentru piaţa locală sunt de 6,75% pentru sectorul de retail, 7,25% pentru birouri şi 8,75% pe industrial, în 2019 fiind aşteptată o comprimare a acestora ca urmare a unui interes în creştere din partea potenţialilor cumpărători.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul aprobă, în şedinţa de...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Inflaţia anuală este prognozată...
Urmăriți o nouă ediție a...
Este un semnal de alarmă tras...
Abilitatea de a identifica...
Pentru greci, performanța...
Se alocă banii pentru...
Curs valutar BNR, 20 noiembrie...
Decizia vine în contextul unor...
Decizia afectează în mod direct aproximativ 4.000 de...
Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat acordarea...
Dumitru Chisăliță, președintele...
Neliniștea geopolitică...
Marele sindicat german nu...
Lockheed Martin şi compania...
În urrnă cu zece ani, Viktor...