China lansează o teorie halucinantă a cauzei pandemiei
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Chinezii reproșează SUA că au transformat pandemia într-o luptă politică
Chinezii reproșează SUA că au transformat pandemia într-o luptă politică
Teoria conform căreia coronavirusul a scăpat din laboratorul Wuhan este cel puțin la fel de credibilă ca și posibilitatea ca acesta a sări de la un liliac la un om în mod natural, au declarat pentru CNN oficiali înalți ai administrației Biden.

Teoria conform căreia virusul provine din laborator - care a fost respinsă odată de experții medicali ca pe o teorie a conspirației - a câștigat atenție în ultimele luni, determinându-l pe președintele Joe Biden să trimită agenții de informații să găseaască răspunsul.

La ora actuală, două agenții de informații par să se încline către teoria originii naturale; în timp ce o agenție înclină spre proveniența virusului dintr-un laborator, a raportat CNN.

Cu o zi mai devreme, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a recunoscut că a existat o presiune pentru a exclude o potențială legătură între pandemia de coronavirus și o scurgere de laborator.

Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că organizația îndeamnă China să fie mai transparentă pe măsură ce comunitatea internațională caută răspunsuri.

Comentariile lui Ghebreyesus vin la doar câteva săptămâni după ce a sugerat că Beijingul nu a cooperat pe deplin cu investigațiile și a cerut Chinei să ajute la rezolvarea originii virusului din „respect” pentru morți.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei a respins acuzațiile cu o declarație dură despre SUA și a declarat că țara a fost deschisă și transparentă tot timpul.

„De ceva timp, o mână de țări, conduse de SUA, stigmatizează epidemia, punând o etichetă geografică asupra virusului și politizează studiul originii”, se arată în comunicat.

„Ei ignoră în mod flagrant realizările pe care oamenii de știință le-au făcut împreună și închid ochii la știință și adevăr pentru propriile interese egoiste. Ei reclamă public investigațiile efectuate de agențiile de informații și acuză în mod fals China că nu este transparentă și cooperantă prin toate mijloacele, indiferent de fapte.

„Aceste acțiuni au perturbat și subminat în mod serios cooperarea internațională în studiul originilor globale, au creat mari dificultăți și obstacole pentru țările care luptă împotriva epidemiei și salvează vieți și au stârnit o mare nemulțumire și opoziție în comunitatea internațională.”

China avansează acum o teorie halucinantă conform căreia cauza s-ar găsi în lanțul de producție a alimentelor congelate și respinge categoric ideea conform căreia SARS-CoV-2 ar proveni din laboratorul din Wuhan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel