China strigă ”manipulare” și arată spre SUA. Este vorba de arme
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
China susține că nu este așa
China susține că nu este așa
China a denunţat joi o "manipulare" a SUA după publicarea unui raport al Pentagonului despre o accelerare mai mare decât se anticipa a programului nuclear al Beijingului, relatează AFP.

Într-un raport publicat joi, Departamentul american al Apărării atrage atenţia că Beijingul poate deja lansa de la sol, de pe apă şi din aer rachete balistice înarmate cu focoase nucleare.

China ar putea dispune de "700 de focoase nucleare până în 2027", indică acest raport anual al Pentagonului despre capacităţile militare ale gigantului asiatic.

"Este probabil ca Beijingul să încerce să se doteze cu cel puţin 1.000 de focoase nucleare până în 2030, peste ritmul şi volumul estimate în 2020", precizează documentul.

Ca răspuns, un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin, a acuzat SUA că încearcă să "scoată în evidenţă" teza unei ameninţări din partea Chinei.

Citește și Tancurile chinezești au băgat spaina în militarii indieni

"Raportul publicat de Pentagon, la fel ca precedentele, ignoră faptele şi este plin de prejudecăţi", a declarat Wang presei, denunţând o "manipulare" din partea Washingtonului.

Chiar şi cu 1.000 de focoase nucleare, arsenalul Chinei este departe de cele ale SUA şi Rusiei, care dispun împreună de peste 90% din armele nucleare la nivel mondial: 5.550 aparţin Washingtonului, iar 6.255, Rusiei, conform estimărilor Institutului Internaţional de Cercetare privind Pace de la Stockholm (SIPRI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel