Chinezii au cumpărat tehnologia unei mașini zburătoare cu motor de BMW
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
AirCar / sursa foto: Youtube / KleinVision
AirCar / sursa foto: Youtube / KleinVision
Tehnologia din spatele unei mașini zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză.

Propulsat de un motor BMW și de combustibil fosil, AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi slovace în 2021, folosind pistele pentru decolare și aterizare, informează BBC.

Adaptarea vehiculului la modul de zbor durează puțin peste două minute.

Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, cu sediul în Cangzhou, a achiziționat drepturile exclusive de fabricare și utilizare a aeronavelor AirCar în interiorul unei zone nedeclarate.

Firma și-a construit propriul aeroport și propria școală de zbor după o achiziție anterioară de la un alt producător slovac de aeronave, a declarat Anton Zajac, cofondator al KleinVision, compania care a creat AirCar.

După ce a deschis calea în dezvoltarea vehiculelor electrice, China dezvoltă acum în mod activ astfel de soluții de transport alternative.

Luna trecută, o firmă numită Autoflight a efectuat un zbor de testare a unei drone care transportă pasageri între orașele Shenzhen și Zhuhai. Călătoria, care durează trei ore cu mașina, a fost parcursă în 20 de minute, a declarat compania - deși aeronava nu conținea pasageri.

În 2023, compania chineză eHang a primit un certificat de siguranță din partea oficialilor chinezi pentru un taxi zburător electric. Aici, guvernul britanic a declarat că taxiurile zburătoare ar putea deveni ceva normal până în 2028.

Totuși, spre deosebire de aceste avioane asemănătoare dronelor, AirCar nu decolează și nu aterizează pe verticală și are nevoie de o pistă de aterizare.

KleinVision a refuzat să precizeze cu cât a vândut tehnologia. AirCar a primit un certificat de navigabilitate de la Autoritatea slovacă de transport în 2022.

Există încă obstacole considerabile pentru această formă de transport în ceea ce privește infrastructura, reglementările și acordul public a tehnologiei.

Deși prototipurile precum AirCar sunt "foarte distractive", realitatea va fi probabil diferită "cu cozi, verificări de bagaje și altele", a declarat consultantul în domeniul aviației Steve Wright.

sursa video: KleinVision

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel