Chinezii au preluat un sfert din piața europeană de locomotive diesel

Autor: Matei Ion
Data publicării:
China își asigură o poziție importantă pe piața locomotivelor diesel din Europa
China își asigură o poziție importantă pe piața locomotivelor diesel din Europa
Cel mai important producător de trenuri din China, CRRC, a preluat controlul asupra unui sfert din piaţa europeană de locomotive diesel, după o singură achiziţie cu un preţ mai mic de 10 milioane de euro, transmite Bloomberg. 

Producătorul german Vossloh a anunţat luni că îşi va vinde o uzină de locomotive către CRRC Zhuzhou Locomotive, o subsidiară a CRRC. Firma germană a precizat că se aşteaptă să primească o sumă iniţială de "câteva milioane de euro". 

În urma acestei tranzacţii, CRRC va prelua uzina Vossloh din Kiel, Germania, care numără 500 de angajaţi şi a furnizat 25% din piaţa europeană de locomotive diesel în ultimii cinci ani, potrivit firmei de consultanţă SCI Verkehr. 

Analiştii susţin că CRRC are puterea financiară şi tehnologică necesară pentru modernizarea acestei uzine, care în prezent este neprofitabilă din cauza evoluţiilor din sectorul logisticii şi a creşterii ostilităţii faţă de emisiile de CO2. 

"Uzina trebuie să se reinventeze pentru a-şi găsi şi a-şi extinde locul în peisajul viitor al producătorilor de vehicule feroviare", a apreciat analistul SCI, Maria Leenen, potrivit căreia o achiziţie în Europa era de aşteptat din partea gigantului chinez. 

Și rușii vor să ne livreze rame pentru metroul din Drumul Taberei

CRRC a devenit cel mai mare producător de trenuri din China şi din lume în 2015, ca urmare a unei achiziţii a doi producători chinezi. În anul 2016, CRRC a fost devansat de investitori locali atunci când a încercat să preia producătorul ceh de trenuri Skoda Transportation. Anul trecut, CRRC a realizat o cifră de afaceri de 214,52 miliarde yuani şi un profit de 13 miliarde yuani (1,8 miliarde dolari). Peste 90% din venituri au venit din China, în timp ce Europa a fost responsabilă pentru venituri de 7,57 miliarde yuani. 

Prin preluarea uzinei Vossloh din Kiel, CRRC dobândeşte "un cap de pod" în Europa, unde ar putea deveni un competitor serios pentru grupul german Siemens şi cel francez Alstom. În luna ianuarie a acestui an, Comisia Europeană a interzis fuziunea dintre Siemens şi Alstom, de teamă că această fuziune ar duce la o diminuare a concurenţei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro

pixel