Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Cu toate acestea, Lagarde a recunoscut că puseul inflaţionist din Europa va dura mai mult decât preconiza iniţial BCE dar cu toate acestea condiţiile favorabile de finanţare create de politica monetară ultra-relaxată a BCE sunt încă esenţiale pentru revenirea economiei zonei euro din pandemia de COVID-19.
"Chiar dacă actuala creştere a inflaţiei va dura mai mult decât preconiza, ne aşteptăm ca ea să încetinească pe parcursul anului următor", a declarat Lagarde în conferinţa de presă de după reuniunea Consiliului guvernatorilor BCE. Lagarde a subliniat că principalii factori care stimulează inflaţia sunt preţurile la energie, creşterea cererii legată de redeschiderea economiei şi efectele reducerii TVA în Germania. "Ne aşteptăm ca aceşti factori să se atenueze pe parcursul anului următor", a spus Christine Lagarde.
Evoluție COLOSALĂ a criptomonedei Shiba Inu. Miliardari cu numai 1.000 € investiți
Luna trecută, rata anuală a inflaţiei în zona euro a ajuns la 3,4% şi potrivit unor estimări preliminare a continuat să urce până la 3,7% în octombrie. Aceasta a ridicat unele semne de întrebare cu privire la cât de adecvată este politica BCE privind achiziţii mari de obligaţiuni şi dobânzi negative la depozite.
Lagarde a dezvăluit că subiectul inflaţiei a dominat discuţiile în cadrul Consiliului guvernatorilor BCE. "Am vorbit despre inflaţie, inflaţie, inflaţie", a spus Lagarde. "Ne-am testat analizele şi suntem încrezători că aceste analize privind temporalitatea acestor categorii este corectă şi va conduce la un declin pe parcursul lui 2022. Admit, va dura puţin mai lung decât ne aşteptam", a recunoscut preşedintele BCE.
În luna septembrie, prognozele BCE arătau spre o inflaţie în zona euro de 2,2% în acest an, pentru ca anul viitor să se reducă la 1,7% şi la 1,6% în 2023, însă este foarte probabil ca aceste estimări să fie revizuite în sus în decembrie, când instituţia de la Frankfurt va da publicităţii noile sale prognoze.
Economiştii intervievaţi de Reuters şi-au majorat şi ei prognozele de inflaţie şi acum se aşteaptă la o creştere a preţurilor în zona euro de 2,3% în acest an, una de 1,8% în 2022 şi un avans de 1,6% în 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...