Pandemie. Cinci greșeli, când folosim gelul dezinfectant
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Este important să știm cum să folosim corect gelul dezinfectant
Este important să știm cum să folosim corect gelul dezinfectant
Farmaciștii indică cinci greșeli făcute frecvent cu gelul dezinfectant.

Nu puneți suficient

Epidemiologii   recomandă o doză de cel puțin 3 ml. Dacă aveți îndoieli cu privire la cantitatea potrivită, iată sfatul specialistului: „Lichidul trebuie să vă umple palma. O cantitate mică de produs nu este suficientă. ”

Pe scurt, cu cât pui mai mult, cu atât mai bine. Gelul hidroalcoolic nu îndepărtează sebumul datorită glicerinei pe care o conține, spre deosebire de săpunurile tradiționale. „Când sunteți acasă, este mai bine să acordați prioritate spălării mâinilor cu apă și săpun”, spun farmaciștii.

Nu îl întindeți corect

Pentru ca produsul să fie eficient, trebuie aplicată regula „de două ori șapte cicluri de frecare”, explică Alexis Hautemaniere. Ciclurile constau din următorii pași: mai întâi palmă la palmă, apoi spațiile dintre degete, vârful degetelor, degetul mare, partea din spate a mâinii și, în cele din urmă, încheieturile mâinii. 

Durează cel puțin treizeci de secunde pentru a-și dezinfecta efectiv mâinile, ceea ce puțini oameni o fac cu adevărat, explică specialiștii.

Covid-19. Tratament REVOLUȚIONAR. Ce spun cercetărorii

Alegerea produsului greșit

O altă mare greșeală este alegerea produselor cu liste de ingrediente prea lungi. Cu cât lista este mai simplă, cu atât mai bine, spun epidemiologii. Compoziția gelului hidroalcoolic trebuie să prezinte cel puțin 80% etanol, potrivit specialiștilor.

Mâini murdare sau umede

Gelul, spre deosebire de săpunurile convenționale, nu va avea niciun efect asupra mâinilor murdare, mai ales din cauza grăsimii. „Dacă nu avem mâinile curate, folosim apă și săpun”, spune specialistul. De asemenea, aveți grijă să nu aveți mâinile umede. „Când un produs hidroalcoolic intră în contact cu apa de pe piele, acesta creează o senzație de căldură mare și poate provoca arsuri”. Trebuie să ne amintim de la orele de chimie că atunci când amestecăm alcoolul cu apa rezultă o reacție chimică exotermă.

Nu folosiți gelul pe sonele sensibile

Trebuie să evităm să punem gel hidroalcoolic după care să ne frecăm ochii imediat, acest lucru poate provoca iritații semnificative. Unii oameni aplică gelul direct pe răni deschi sau pentru a trata eczemele, acest lucru ar trebui evitat în mod absolut, deoarece poate crea iritații excesive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel