Cinci stațiuni balneare europene pentru această iarnă
Autor: Oana Pavelescu | 30 noi 2022, 22:10
Dacă sunteți în pană de idei pentru această vacanță de iarnă o variantă demnă de luat în considerare sunt stațiunile balneare din Europa. Și nu tocmai surprinzător, unele sunt chiar foarte aproape de țara noastră.

1. Laguna Albastră, Spa geotermal din Islanda

În aceste bazine cu apă geotermală veți găsi alinare pentru diverse dureri. Spa-ul se află în sud-vestul Islandei, apa este constant între 37 șoi 42 de grade, în această mare lagună. Aceste ape sunt recomandate pentru tratarea psoriazisului sau alte boli de piele.

2. Băile Gellert, Budapesta, Ungaria

Cel care se decide să viziteze Băile Gellert din Budapesta se va simți ca și cum ar proveni dintr-o familie reglă. Baia are o arhitectură somptuoasă, piscine mari și coloane romane. Apele termale de la Gellert sunt recomandate în tratarea artritelor sau a altor afecțiuni ortopedice.

3. Izvoarele termale din Toscana, Italia

În inima regiunii Toscana se găsesc mai multe uzvoare termale. În mijlocul unui peisaj care îți taie respirație, se vede cum aburul iese din pământ. Una din locurile cu totul speciale este localitatea Saturnia. Izvorul cu apă termală sulfuroasă a fost descoperită de romani și de atunci este folosit pentru tratarea problemelor de piele. Apa are temperatura de 37,5 grade celsius.

4. Aqua Dome Thermal Spa, Austria


În Alpii austrieci, în apropierea piscurilor pudrate cu zăpadă se află Aqua Dome. Cel mai nou și mai elegant spa cu apă termală din Europa. Aici se găsesc 12 piscine cu apă termală, atât în interior cât și în exterior. Complexul mai este dotat cu saună dar și alte facilități care oferă turiștilor pace și relaxare completă.

5. Lacul termal Hévíz, Budapesta, Ungaria

Localizat la aproximativ 200 de km de Budapesta, lacul Heviz este cel mai mare lac termal din lume. Uriașul lac de culoarea smaraldelor atrage mulți turiști atât vara cât și iarna. Această apă este recomandată pentru tratarea artritelor dar și a altor afecțiuni ale încheieturilor.

Citește și:

Un altfel de viitor. Arabia Saudită construiește ceva ce nu s-a mai făcut vreodată

Nimeni nu s-ar gândi vreodată să-și petreacă vacanța pe o platformă petrolieră, în mijlocul mării. Dar...

Într-adevăr, Arabia Saudită s-a gândit să transforme o astfel de platformă într-un parc tematic exclusivist pentru sporturi extreme, un loc de agrement cu restaurante, câteva vile de lux și multă excentricitate. Proiectul se numește "The Rig", o idee care simbolizează aspirațiile prințului moștenitor al regatului, Mohammed bin Salman: să transforme cel mai mare exportator de petrol din lume într-o destinație turistică internațională de excepție și să își diversifice economia.

Este o strategie care face parte din planul de reformă economică "Vision 2030" pe care liderul saudit l-a promovat în întreaga lume în încercarea de a convinge investitorii occidentali să-și îndrepte atenția spre țara sa. Guvernul se așteaptă ca turismul să fie principala sursă de noi locuri de muncă în sectorul privat, reprezentând 10% din produsul intern brut (PIB) și din ocuparea forței de muncă în decurs de un deceniu, într-o țară în care două treimi din cei 21 de milioane de locuitori au sub 35 de ani.

Pregătindu-se pentru o eră post-petrol, în care lumea să fie mai puțin dependentă de petrol în următoarele decenii, Arabia Saudită a început recent să își deschidă porțile către lumea exterioară. În 2019, pentru prima dată, țara a început să elibereze vize turistice într-un regat care, din punct de vedere istoric, a rămas încapsulat, cu excepția momentelor în care milioane de musulmani fac pelerinajul anual la Mecca.

Pentru a progresa însă pe drumul împlinirii dorinței sale, va trebui să depășească mai multe obstacole: Arabia Saudită nu este o destinație economică precum Asia de Sud-Est. Spre exemplu, este foarte cald timp de opt luni pe an, există carențe pe linie de libertate politică sau de exprimare sau alcoolul este interzis. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Până la ce nivel va coborî inflaţia în 2023. Prognoza BCR

BCR a revizuit în jos prognoza de inflaţie pentru...

Cutremurele din Turcia au scumpit barilul de petrol

Prețurile la țiței sunt susținute pe un trend ascendent...

Câte locuințe din România sunt asigurate la cutremur

Cutremurele devastatoare din Turcia sunt un bun moment...

Cele mai căutate joburi în ianuarie 2022

Candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au...

Vouchere sociale 2023. Când se virează următoarea tranșă

Voucherele sociale de 250 de lei se vor acorda și în...

Criză în lanțul de aprovizionare cu muniție a Ucrainei

Lupta Ucrainei împotriva invaziei declanșate de Rusia...

Florin Jianu: 2023 trebuie să fie anul relansării economice

Anul 2023 trebuie să fie anul relansării economice, iar...

Crossuri externe