Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
"Pe baza dialogului cu sindicatele şi patronatele, vom creşte salariul minim pentru a reduce numărul salariaţilor cu normă întreagă aflaţi în sărăcie. Toţi cei care muncesc trebuie să aibă asigurat un nivel de trai decent. La finalul acestui mandat, orice angajat trebuie să câştige minimum 500 euro lunar iar câştigul salariului mediu net să ajungă la 1.000 euro.
Acest guvern va avea grijă şi de cei care au muncit o viaţă întreagă. Aşa cum am făcut de fiecare dată când ne-am aflat la guvernare, pensiile vor creşte. În plus, toţi românii cu venituri mici şi medii, salariaţi sau pensionari, vor fi în continuare sprijiniţi de stat. Toate formele de ajutor din acest moment vouchere pentru alimente şi pentru plata facturilor la energie şi gaze vor continua. Aşa cum am spus de la început, accentul prioritar al politicilor noastre publice va fi pus pe serviciile educaţionale şi de sănătate.
În ceea ce priveşte educaţia, ne-am asumat angajamentul de a creşte accelerat salariile prin noua lege a salarizării unitare. Şi o spun răspicat: aşa vom face. Pentru a reduce abandonul şcolar şi a oferi şanse egale la educaţie, propun o serie de soluţii finanţate de la buget şi din fonduri europene. Pentru copiii în nevoie - vouchere pentru o masă caldă pe zi, transport şcolar, îmbrăcăminte, rechizite, de două ori pe an şi consiliere psihologică. Dar un trai mai bun nu e posibil însă fără un sistem de sănătate eficient şi funcţional pentru toţi românii", a anunţat, marţi seara, Marcel Ciolacu, liderul PSD.
Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a declarat că programul de guvernare şi lista cu propunerile de miniştri vor fi depuse marţi seară la Parlament.
El a făcut precizarea la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD, într-o conferinţă de presă în care a prezentat propunerile de miniştri social-democraţi şi părţi din programul de guvernare.
"În seara aceasta se depun lista de miniştri şi programul de guvernare, astfel încât să se poată convoca Birourile permanente reunite pentru a se face calendarul de audieri, mâine, la comisii", a declarat Marcel Ciolacu.
Întrebat dacă va mai încerca să convingă UDMR să rămână la guvernare, premierul desemnat a spus: "Ştiţi foarte bine că atât PSD, cât şi PNL, am votat în forurile noastre de conducere ambele variante, şi cu prezenţa UDMR la guvernare şi fără prezenţa UDMR la guvernare".
"După conferinţele de presă, toţi cei desemnaţi, împreună cu preşedintele Senatului, domnul Nicolae Ciucă, vom vedea dacă continuăm discuţia sau vom depune lista de miniştri şi programul de guvernare. Programul de guvernare este finalizat. Din punctul meu de vedere, cu regret o spun, în acest moment, UDMR-ul şi mai ales colegii mei, domnul Tanczos Barna, domnul Cseke Attila, şi, nu în ultimul rând, domnul Kelemen Hunor, nu sunt în această coaliţie, dar, repet, seara nu s-a terminat încă", a declarat Ciolacu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.