Urmărește dezbaterea live

Cîţu, mesajul zilei din SUA: Urmează o perioadă BUNĂ pentru toți românii
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Facebook Florin Citu
Foto: Facebook Florin Citu
Liderul PNL se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. 

"Am avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerț pentru comerțul internațional, Marisa Lago. Am fost de acord că sunt necesare sancțiuni economice mai dure împotriva Rusiei. Trebuie oprită finanțarea Rusiei în toate domeniile. Am transmis angajamentul României pentru creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare și intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităților forțelor armate române.

SUA susțin aderarea României la OECD, în clubul națiunilor dezvoltate. Oficialul american ne-a reiterat susținerea pentru proiectele SMR (reactoare modulare mici) și pentru inițiativa celor 3 mări. Un alt subiect a fost interesul investitorilor americani pentru România. Urmează o perioadă bună pentru toți românii, prin investițiile care vor veni.

Am discutat despre extinderea schimburilor comerciale între România și SUA, despre aplicarea politicilor echitabile de comerț pentru antreprenorii și companiile românești, într-un mediu corect și predictibil", a transmis Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului, pe Facebook.

 

Citeşte şi: Opt paşi pentru a depăşi criza. Câţi bani trebuie să ai în "fondul de urgenţă" - sfaturile unei mari bănci

 

Cei de la BCR vin cu un set de recomandări financiare pentru români, pentru a traversa cu bine această perioadă tulbure. 

În momente dificile, când ne confruntăm cu situații pentru care nu eram pregătiți, avem nevoie de ordine, disciplină și calm pentru a putea lua cele mai bune decizii pentru noi și cei care se bazează pe ajutorul nostru, transmite BCR pe blogul scoaladebani.ro.

Iată cele opt sfaturi ale BCR: 

 

1. Asigură-te că ai un fond de urgență de 3-6 salarii

Ultimii ani ne-au arătat că pot apărea situații neprevăzute și e bine să fim pregătiți pentru ele, așa că e important să avem un fond de urgență de 3-6 salarii pe care să ne putem baza. Dacă nu avem un astfel de fond, e important să începem să-l creăm, iar dacă fondul există deja putem să-l mărim cu 5-10%.

 

2. Economisește câte puțin în fiecare lună și diversifică-ți economiile și investițiile

Chiar dacă ai datorii sau bugetul tău este supus multor presiuni, încearcă să pui ceva deoparte lunar. Nu contează cât de puțin ar părea prin comparație cu restul bugetului, fă acest efort începând de azi și economisește. Cel mai probabil, vor apărea situații în viață în care acel puțin va conta foarte mult. În plus, crearea acestui obicei îți va oferi un sentiment de siguranță extrem de important mai ales acum. 10%-20% din venituri este ideal, însă și 1% este mai bine decât deloc. De asemenea, încearcă să-ți diversifici economiile și investițiile, să ai diferite produse care să-ți acopere obiectivele pe termen scurt, mediu și lung.

Citeşte mai departe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel