Cîțu acuză de terorism pe cei care susțin campania împotriva vaccinării
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu a susținut o scurtă declarație de presă în care a adus clarificări în privința retragerii temporarea a unui lot de vaccinuri de la AstraZeneca.

”Agenția Medicamentului spune la acest moment că nu există indicii care să arate vreo legătură între cele câteva cazuri de coagulare și vaccinul de la AstraZeneca. Deci campania de vaccinare trebuie să continue, bineânleles cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. La nivel european sunt deja 5 miliane de persoane vaccinate cu acest ser și avem o țară, Marea Britanie, care ăși vaccinează toată populația. Și ar fi greu de crezut că un guvern este atât de iresponsabil. Deci trebuie să avem încredere în experții care au autorizat accest vaccin că își vor face treaba în continuare”, a spus Florin Cîțu și a adăugat că: ”În același timp, eu am spus din prima zi, m-aș vaccina cu orice vaccin. Am încredere în experți”.

România retrage temporar un lot de vaccin AstraZeneca. Explicațiile oficiale

În continuare, premierul și-a manifestat nemulțumirea față de campaniile susținute împotriva măsurilor anti-covid luate de Guvern: ”De un an de zile în România există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care Guvernul le ia pentru a opri pandemia. Este o campanie împotriva purtării măștii în spațiu publoc. Este o campanie împotriva măsurilor de distanțare și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști pentru că a zădărnici această activitate care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel