Cod rutier 2021. Ar putea apărea noi schimbări. OMS vine cu noi propuneri
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cod rutier 2021. Ar putea apărea noi schimbări. OMS vine cu noi propuneri
Cod rutier 2021. Ar putea apărea noi schimbări. OMS vine cu noi propuneri
Organizația Mondială a Sănătății vine cu un anunţ surprinzător. OMS a propus ca viteza de circulație în interiorul orașelor să fie limitată la 30 km/h.

Cod rutier 2021. Tedros Adhanom Ghebreyesus a sugerat o limită de 30 de km/h în orașe, iar pentru țările care folosesc sistemul imperial, precum SUA, o limitare de 20 de mile (32,2 km) pe oră. Astfel, oficialii ONU speră să protejeze viețile pietonilor și ale cicliștilor, unde se întâlnesc cu vehiculele cu motor.

„Pe măsură ce ne revenim după COVID-19, să construim și drumuri mai sigure, pentru o lume mai sigură ”, a spus Tedros.

Din ultimele analize, se pare că o persoană moare într-un accident rutier o dată la 24 de secunde. Aproape o treime din acele decese pot fi cauzate de viteza excesivă. Totodată, potrivit OMS, fiecare kilometru pe oră peste limita de viteză crește riscul unui accident fatal cu 4-5%.

„Astăzi și în fiecare zi, 3.000 de copii sunt uciși sau răniți pe străzile din întreaga lume. Este o criză care este provocată de oameni și poate fi complet prevenită ”, a precizat Zoleka Mandela, ambasador global al Inițiativei pentru Sănătatea Copilului. Aceasta oferă drept exemplu orașe precum Bruxelles sau țări ca Spania, care au aprobat deja limitări de viteză.

Datorită pandemiei de coronavirus, care a ținut oamenii mai mult în case, numărul accidentelor rutiere a scăzut de anul trecut. Totuși, numărul deceselor nu a scăzut, deoarece mai mulți șoferi au avut ocazia să conducă cu viteză, datorită șoselelor mai libere, iar astfel și accidentele au fost mai grave. O întâlnire a ONU este stabilită pentru anul viitor, în cadrul căreia se va discuta siguranța rutieră.

Tot astăzi,  OMS a îndemnat populaţia să acţioneze în continuare cu „prudenţă” şi vorbeşte de evitarea călătoriilor internaţionale. Hans Kluge, directorul OMS Europa, a făcut referire, în special, la noua variantă îngrijorătoare a virusului, detectată pentru prima dată în India.

„Trebuie să avem grijă, pentru că ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini. Vaccinurile disponibile şi aprobate în prezent sunt eficiente până acum împotriva tuturor variantelor virusului!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel