Când începe din nou Rabla pentru tractoare? AFM promite relansarea
Aplicația informatică a...
DC Media Group a organizat Conferința cu tema ”Curățenia de primăvară în România”, ediția 2024. Printre invitați s-a aflat și Cosmim Monda, fondator & CEO Clean Recycle, care a vorbit, printre altele, despre sancțiuni și premiere.
Cum stăm la capitolul obligații, ce trebuie îndeplinite la termene stricte. Care vor fi presiunile în continuare? ”Stăm destul de prost la capitolul îndepliniri obiective de reciclare, în sensul că, la nivelul anului 2921, conform Eurostat, ne-am situat undeva la 39%, aproape 40% procent de reciclare”, a recunoscut Cosmin Monda în intervenția sa.
Ce trebuie făcut, cum trebuie procedat, pentru că legile sunt simple, impeachementul bate la ușă, dar dincolo de acest aspect, este și problema noastră, a cetățenilor, care dorim un mediu curat, mai puțină poluare.
”Într-adevăr, în România legile sunt foarte limpezi, dar este foarte stufoasă această legislație de mediu, mult mai stufoasă decât ne-am dori să fie și decât este în alte țări din Occident, dar dincolo de un cadru legislativ mult mai limpede și mai suplu, ar fi foarte importantă o educare a populației mult mai susținută, o implicare mult mai mare nu numai a operatorilor economici, dar și a instituțiilor publice în această educare a populației”, a spus Cosmin Monda.
Fondatorul Clean Recycle este de acord cu o eventuală înăsprire a sancțiunilor în acest domeniu. ”Dar în același timp, ele ar trebui aplicate, pentru că degeaba le înăsprim doar pe hârtie. Asta pe de o parte. Iar pe de altă parte, ar trebui premiată, cumva, respectarea riguroasă a legilor, a modului de colectare a deșeurilor. Adică am putea vorbi de bici și morcov.
În ceea ce privește sistemul de returnare, Cosmin Monta consideră că ”sistemul garanție-returnare va decongestiona cam 30% din cantitatea totală de deșeuri și ambalaje. Totuși, din punctul nostru de vedere, suntem reținuți în ceea ce privește funcționarea acestui sistem, cel puțin în cursul anului 2024 și, poate, și în 2025”.
Află mai multe detalii, urmărind întreaga conferință.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Aplicația informatică a...
Vladimir Putin nu va participa...
Piețele financiare își pierd...
Casa Albă susține că a semnat...
Angajații din România pot...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
Statele Unite și Qatarul au...
Construită inițial pentru a...
Datele privind inflația americană, o dezamăgire pentru...
Câteva zile s-a spus că Orgnizația Țărilor Exportatoare...
Rusia pare determinată să se pregătească pentru o...
Material 3 Expressive: un nou suflu pentru Android.
India analizează posibilitatea...
Executivul spaniol continuă să lucreze pentru a „face...
Contul curent al balanţei de...
Dobânzile scad ușor, dar randamentele titlurilor de stat...
Primăria Municipiului București...
Declarația privind beneficiarul...
Permisul de conducere european...
Taxele judiciare de timbru...