Comisarul european pentru agricultură este de acord să schimbe abordarea pentru normele ecologice care vizează fermierii

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fermier / sursa foto: Freepik.com / user11820856
Fermier / sursa foto: Freepik.com / user11820856
Comentariile pe larg ale comisarului vor fi publicate sâmbătă iar acestea vin după săptămâni de proteste furioase ale fermierilor din întreaga Europă.

Aceștia și-au arătat nemulțumirea față de birocrație, concurența neloială dar mai ales reglementările ecologice europene care îi condiționează să își reducă recoltele.

"Propun astăzi să ne schimbăm poziția cu privire la unele dintre normele de condiționare ecologică care tind să limiteze producția agricolă", a declarat Janusz Wojciechowski într-un interviu acordat unui grup media din Franța, printre care L'Est Republicain și Le Progres.

El s-a referit în mod specific la regulile privind transformarea terenurilor arabile în pășuni, protejarea solului în perioadele foarte sensibile, rotația culturilor și scoaterea terenurilor din circuitul agricol, reguli pe care, în opinia sa, agricultorii nu ar mai trebui să fie obligați să le respecte pentru a primi finanțare din partea PAC. El a afirmat că aceste norme "creează un risc pentru securitatea alimentară a UE".

UE ar trebui să modifice regulile impuse fermierilor pentru ca aceștia să poată beneficia de fondurile Politicii Agricole Comune (PAC), a susținut comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, într-un interviu acordat unui ziar francez citat de Reuters.

Wojciechowski a mai spus că această schimbare ar fi în favoarea unei legi a prețurilor la nivelul UE, similară legii Egalim din Franța, menită să garanteze prețuri corecte pentru agricultori.

"Va fi necesar să se includă în această lege principiul conform căruia este interzisă plata către agricultori a unui preț mai mic decât costul de producție", a spus el.

Fermierii francezi vineri din nou pe străzile capitalei, transmițând amenințări față de președintele Emmanuel Macron și că acesta ar trebui să se aștepte la o surpriză când va inaugura sâmbătă salonul agricol de la Paris.

Belgia, Olanda, Polonia, Spania și Republica Cehă s-au confruntat, de asemenea, în ultima perioadă cu proteste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabili / Foto: Freepik
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Banca Naționala a României
Vagon de tren

Transportul călătorilor cu trenul, luat la puricat de ANPC

Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...

OMV Petrom
Leva / Foto: DCBusiness
Președintele Donald Trump face declarații pentru jurnaliști
RCA
Consiliul Fiscal, nu foarte optimist privind reducerea deficitului
Florin Barbu
Bursa de la București
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Freepik.com
Foto: Freepik.com

Rusia raportează un deficit bugetar de 1,7% din PIB

 Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...

Dolari. Freepik.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Contor electric
Gabriel Biris
Factură energie electrică
ROBOR
Protest al angajaților MIPE
Ștampilă de vot / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Aramco

Surpriză totală, saudiții scumpesc petrolul

Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...

Cazino
Oameni traversează strada

pixel