Comisarul european pentru agricultură este de acord să schimbe abordarea pentru normele ecologice care vizează fermierii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fermier / sursa foto: Freepik.com / user11820856
Fermier / sursa foto: Freepik.com / user11820856
Comentariile pe larg ale comisarului vor fi publicate sâmbătă iar acestea vin după săptămâni de proteste furioase ale fermierilor din întreaga Europă.

Aceștia și-au arătat nemulțumirea față de birocrație, concurența neloială dar mai ales reglementările ecologice europene care îi condiționează să își reducă recoltele.

"Propun astăzi să ne schimbăm poziția cu privire la unele dintre normele de condiționare ecologică care tind să limiteze producția agricolă", a declarat Janusz Wojciechowski într-un interviu acordat unui grup media din Franța, printre care L'Est Republicain și Le Progres.

El s-a referit în mod specific la regulile privind transformarea terenurilor arabile în pășuni, protejarea solului în perioadele foarte sensibile, rotația culturilor și scoaterea terenurilor din circuitul agricol, reguli pe care, în opinia sa, agricultorii nu ar mai trebui să fie obligați să le respecte pentru a primi finanțare din partea PAC. El a afirmat că aceste norme "creează un risc pentru securitatea alimentară a UE".

UE ar trebui să modifice regulile impuse fermierilor pentru ca aceștia să poată beneficia de fondurile Politicii Agricole Comune (PAC), a susținut comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, într-un interviu acordat unui ziar francez citat de Reuters.

Wojciechowski a mai spus că această schimbare ar fi în favoarea unei legi a prețurilor la nivelul UE, similară legii Egalim din Franța, menită să garanteze prețuri corecte pentru agricultori.

"Va fi necesar să se includă în această lege principiul conform căruia este interzisă plata către agricultori a unui preț mai mic decât costul de producție", a spus el.

Fermierii francezi vineri din nou pe străzile capitalei, transmițând amenințări față de președintele Emmanuel Macron și că acesta ar trebui să se aștepte la o surpriză când va inaugura sâmbătă salonul agricol de la Paris.

Belgia, Olanda, Polonia, Spania și Republica Cehă s-au confruntat, de asemenea, în ultima perioadă cu proteste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel