Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
”Cred că sunteţi norocoşi pentru că sunteţi o ţară cu o mare autonomie în ceea ce priveşte aprovizionarea cu energie, ceea ce nu este cazul pentru restul ţărilor membre UE. Chiar şi marile state membre UE sunt foarte dependente, în special de gazele naturale ruseşti, şi asta este acum o mare problemă”, a declarat oficialul european într-un interviu pentru Agerpres.
Întrebat, în acest context, dacă ar trebui protejată toată lumea sau doar consumatorii vulnerabili, Nisolas Schimt, a spus: În primul rând aş spune că ar trebui să existe o protecţie pentru cei mai vulnerabili, pentru acele gospodării care au dificultăţi în a-şi plăti facturile la energie. Însă există şi o altă problemă pe care vreau să o menţionez, pentru că am propus acest lucru în legătură cu schimbările climatice, dar nu numai, este să investim mai mult în renovarea clădirilor. Din păcate, avem clădiri care consumă foarte multă energie şi apoi produc sărăcie energetică, pentru că oamenii au probleme în a-şi achita facturile la energie.
Citește și Izolată și sancționată, Rusia NU VA DUCE lipsă de bani, spun americanii
Deci cred că ar trebui să propunem, şi asta face Comisia Europeană, să investim mai mult în renovarea clădirilor. Vom avea mai puţin CO2, deci este mai bine pentru mediul înconjurător, mai bine pentru situaţia economică a gospodăriilor şi în al treilea rând, creezi locuri de muncă în sectorul construcţiilor, pentru că aceste clădiri trebuie renovate, deci există foarte multe oportunităţi pentru a crea locuri de muncă şi a ajuta, de asemenea, IMM-urile”.
În ceea ce privește posibilitatea ca, la nivelul UE, să existe o definiție unică a consumatorului vulnerabil, interlocutorul agenția Agerpres a subliniat că ”situaţiile sunt destul de diferite între statele membre, având în vedere venitul unor persoane care au dificultăţi în a-şi plăti factura la energie. Deci dacă dintr-odată procentul din venituri pe care trebui să îl plăteşti pentru încălzire sau alte scopuri trece peste un anumit prag, atunci începi să devii vulnerabil şi oamenii au dificultăţi în a plăti pentru acest lucru. Cred că acesta este ceva ce trebuie definit la nivel naţional, pentru că aceste nivele sunt diferite de la o ţară membră la alta”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...