Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, a recunoscut în 2015 că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, ceea ce a declanşat un şir de acţiuni în justiţie, inclusiv unele la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.
"Deşi au fost decizii ale tribunalelor care au scos la lumină tratamentul incorect al consumatorilor de către Volkswagen, cu toate acestea constructorul auto nu este dispus să colaboreze cu organizaţiile pentru protecţia consumatorilor pentru a găsi soluţii adecvate pentru consumatori. Aşa cum am menţionat în scrisoarea mea trimisă companiei anul trecut, nu doar consumatorii cu domiciliul în Germania, ci toţi consumatorii trebuie despăgubiţi", a subliniat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.
Executivul comunitar a precizat că Volkswagen a informat Bruxelles-ul cu privire la punctul său de vedere conform căruia plăţile pentru consumatorii europeni cu domiciliul în afara Germaniei nu sunt justificate de vreme ce automobilele afectate nu au fost modificate pentru a îndeplini cerinţele legale.
"Poziţia companiei nu s-a modificat, în pofida recentelor decizii în tribunalele UE şi naţionale şi de aceea Comisia şi autorităţile naţionale pentru protecţia consumatorilor au decis să crească presiunile", a anunţat CE, într-un comunicat.
Până unde se va duce prețul petrolului. Predicția Goldman Sachs
Dieselgate este cel mai mare scandal din istoria companiei Volkswagen, scandal care a costat grupul peste 32 de miliarde de euro sub formă de rechemări la service, amenzi şi cheltuieli juridice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...