Comisia Europeană, dată în judecată pentru a debloca fondurile destinate Ungariei. Vot într-o comisie a Parlamentului European
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Parlamentul European
Parlamentul European
O comisie a Parlamentului European a votat pentru a da în judecată Comisia Europeană pentru deblocarea fondurilor pentru Ungaria.

Pe reţeaua X, eurodeputatul Daniel Freund din grupul Verzilor a informat că o comisie a Parlamentului European a votat pentru a acţiona în instanţă Comisia Europeană. Scopul acestei acţiuni este deblocarea a 10 miliarde de euro din fondurile de coeziune destinate Ungariei. Decizia a fost adoptată cu 16 voturi pentru şi unul împotrivă în cadrul Comisiei pentru Afaceri Constituţionale (AFCO) a PE.

Freund a subliniat că această acţiune este un răspuns la decizia lui Ursula von der Leyen de a bloca fondurile în schimbul veto-ului său, afirmând că principiile statului de drept nu ar trebui compromişi pentru acordurile politice cu Viktor Orban.

În decembrie, Comisia Europeană a anunţat deblocarea fondurilor pentru Ungaria, susţinând că reformele implementate de guvernul ungar au consolidat independenţa sistemului judiciar. Totuşi, o controversă a apărut în ceea ce priveşte legătura dintre această decizie şi votul Ungariei împotriva începerii negocierilor de aderare a Ucrainei la summitul Consiliului European.

Parlamentul European, prin serviciul său juridic şi comisia AFCO, va examina posibilitatea unei plângeri în justiţie împotriva Comisiei Europene, pentru a determina dacă această decizie contravine legislaţiei europene. Preşedinta PE, Roberta Metsola, este susceptibilă să recomande acţionarea în justiţie împotriva Comisiei Europene la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, iar această decizie va fi comunicată Conferinţei Preşedinţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel