"Raliul lui Moş Crăciun", pe Wall Street. Ce aşteptări au investitorii, la final de an
Indicii principali de pe Wall...
Publicitate
Potrivit CE, această măsură este legată strict de competențele atribuite executivului UE prin DSA și nu vizează procesul electoral din România, care rămâne responsabilitatea autorităților române și, în ultimă instanță, a cetățenilor români.
Executivul european a emis un "ordin de reținere" către TikTok, în baza DSA, solicitând platformei să înghețe și să păstreze informațiile legate de riscurile sistemice actuale sau potențiale pe care funcționarea sa le-ar putea genera asupra proceselor electorale și discursului civic în Uniunea Europeană. Scopul acestei măsuri este conservarea informațiilor și probelor necesare pentru eventuale investigații ulterioare privind respectarea de către TikTok a obligațiilor impuse de DSA.
Conform comunicatului, TikTok trebuie să păstreze documentele și informațiile interne despre funcționarea sistemelor sale de recomandare, precum și despre modul de gestionare a riscului de manipulare intenționată prin utilizarea coordonată și contrafăcută a serviciilor sale. De asemenea, platforma trebuie să conserve informațiile legate de posibile încălcări sistematice ale politicilor sale, inclusiv interzicerea folosirii funcțiilor de monetizare pentru promovarea conținutului politic. Ordinul de reținere acoperă perioada alegerilor naționale din UE, programate între 24 noiembrie 2024 și 31 martie 2025.
Decizia vine în urma informațiilor primite de Comisia Europeană în contextul alegerilor din România, inclusiv a unor date recent declasificate care indică posibile interferențe externe, inclusiv din Rusia. În acest stadiu, CE monitorizează respectarea obligațiilor de către TikTok, fără a emite o poziție oficială cu privire la eventualele încălcări ale DSA.
Totodată, Comisia a convocat pentru vineri, 6 decembrie, Consiliul european al coordonatorilor de servicii digitale (European Board for Digital Services Coordinators), pentru a analiza măsurile adoptate și pentru a discuta răspunsuri adecvate la noile dovezi, inclusiv despre implicarea conturilor din alte state membre care ar fi vizat diaspora română.
În paralel, Comisia adună probe prin intermediul echipei operative pentru crize cibernetice (Cyber Crisis Task Force), ce include Comisia Europeană, Serviciul European de Acțiune Externă, Europol și Agenția UE pentru securitate cibernetică (ENISA). Echipa menține un dialog constant cu autoritățile române de securitate cibernetică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicii principali de pe Wall...
Reuters prezintă o analiză a...
Grupul Jinjiang, contractor...
Republica Moldova se bazează pe...
Un nou proiect controversat al...
Grupaj de ştiri.
Turismul elen arată semne pozitive în 2025.
Criptomoneda este tot mai des...
Exporturile totale de gaze...
Tragedie aviatică în Kazahstan.
În noiembrie, piața neagră a...
Curs valutar, 24 decembrie 2024.
Actele normative adoptate în ședința Guvernului României...
Autoritățile iraniene au ridicat o serie de interdicții.
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere, 24 decembrie.
Greva angajaților Starbucks din SUA se extinde la peste...
Ministerul Afacerilor Externe a...
Luni seara a avut loc prima...
Vladimir Putin și premierul...