Virgin Orbit, o companie specializată în lansări spațiale pentru sateliți mici, și-a suspendat operațiunile, a anunțat un purtător de cuvânt al societății, la câteva luni după o lansare eșuată. Potrivit postului de televiziune CNBC, compania miliardarului britanic Richard Branson este în căutare de „finanțare pentru a permite companiei să supraviețuiască”. Aproape toți angajații au fost plasați în șomaj tehnic.
Această „pauză” de activitate a intrat în vigoare joi, a precizat același purtător de cuvânt într-un mesaj adresat atât personalului, cât și presei. Compania „planifică să ofere o actualizare a operațiunilor în următoarele săptămâni”, a adăugat el Fondată în 2017 și având sediul în California, compania a suferit un eșec major la începutul acestui an, când încercarea de a lansa prima rachetă în spațiu de pe teritoriul britanic s-a încheiat cu un eșec.
O misiune organizată de Virgin Orbit în colaborare cu Agenția Spațială Britanică și Spaceport Cornwall. Scopul a fost plasarea pe orbita spațială a nouă sateliți, ceea ce ar fi fost o premieră majoră pentru Marea Britanie. O „anomalie” a împiedicat punerea rachetei pe orbită.
„Investigația noastră este aproape finalizată, iar următoarea noastră rachetă, cu modificările necesare încorporate, se află în etapele finale de integrare și testare”, a spus purtătorul de cuvânt, joi. Acțiunile Virgin Orbit au scăzut cu 27%, până la 74 de cenți, la tranzacționarea timpurie pe Wall Street, joi. Departe de cei peste 9 dolari, valoare la care titlurile companiei au ajuns la listarea ei la Bursa din New York, la sfârșitul anului 2021.
Citește și Ryan Reynolds, nu doar actor, dar și un redutabil om de afaceri
Dincolo de banii câștigați la Hollywood și de statutul de coproprietar al echipei engleze de fotbal Wrexham, ce s-ar mai putea spune despre talentele actorului în afaceri? Mai multe decât vă închipuiți. Divertisment, rețele de telefonie mobilă, băuturi spirtoase, servicii financiare: un portofoliu variat, ce dezvăluie ce înseamnă un adevărat om de afaceri.
Înainte de toate există, firește, incursiunea în afacerile sportive, începută odată cu achiziționarea Wrexham în 2018, care este, de altfel, și cea mai cunoscută dintre afacerile vedetei hollywoodiene, dar nicidecum cea mai importantă. Clubul englez din divizia a cincea a fost cumpărat pentru 3,4 milioane de dolari, cu scopul de a-l ajuta să asceadă la vârful fotbalului englezesc. Între timp, achiziția a produs un serial documentar, dar și un laborator de marketing.
La acea vreme, Reynolds se afla la a doua sa aventură în afaceri. Cu câteva luni mai devreme își înființase propria companie de producție, Maximum Effort. Curând după aceea, reușește să încheie mai multe înțelegeri în vederea dezvoltării de proiecte de film și televiziune.....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...