Compania Virgin Orbit, a miliardarului Richard Branson, își suspendă activitatea
Autor: Simona Haiduc | 16 Martie 2023, 20:35
Va fi o pauză, cu angajații plasați în șomaj tehnic
Va fi o pauză, cu angajații plasați în șomaj tehnic
Este o adevărată lovitură pentru miliardarul american Richard Branson.

Virgin Orbit, o companie specializată în lansări spațiale pentru sateliți mici, și-a suspendat operațiunile, a anunțat un purtător de cuvânt al societății, la câteva luni după o lansare eșuată. Potrivit postului de televiziune CNBC, compania miliardarului britanic Richard Branson este în căutare de „finanțare pentru a permite companiei să supraviețuiască”. Aproape toți angajații au fost plasați în șomaj tehnic.

Această „pauză” de activitate a intrat în vigoare joi, a precizat același purtător de cuvânt într-un mesaj adresat atât personalului, cât și presei. Compania „planifică să ofere o actualizare a operațiunilor în următoarele săptămâni”, a adăugat el Fondată în 2017 și având sediul în California, compania a suferit un eșec major la începutul acestui an, când încercarea de a lansa prima rachetă în spațiu de pe teritoriul britanic s-a încheiat cu un eșec.

O misiune organizată de Virgin Orbit în colaborare cu Agenția Spațială Britanică și Spaceport Cornwall. Scopul a fost plasarea pe orbita spațială a nouă sateliți, ceea ce ar fi fost o premieră majoră pentru Marea Britanie. O „anomalie” a împiedicat punerea rachetei pe orbită.

„Investigația noastră este aproape finalizată, iar următoarea noastră rachetă, cu modificările necesare încorporate, se află în etapele finale de integrare și testare”, a spus purtătorul de cuvânt, joi. Acțiunile Virgin Orbit au scăzut cu 27%, până la 74 de cenți, la tranzacționarea timpurie pe Wall Street, joi. Departe de cei peste 9 dolari, valoare la care titlurile companiei au ajuns la listarea ei la Bursa din New York, la sfârșitul anului 2021.

Citește și Ryan Reynolds, nu doar actor, dar și un redutabil om de afaceri

Dincolo de banii câștigați la Hollywood și de statutul de coproprietar al echipei engleze de fotbal Wrexham, ce s-ar mai putea spune despre talentele actorului în afaceri? Mai multe decât vă închipuiți. Divertisment, rețele de telefonie mobilă, băuturi spirtoase, servicii financiare: un portofoliu variat, ce dezvăluie ce înseamnă un adevărat om de afaceri.

Înainte de toate există, firește, incursiunea în afacerile sportive, începută odată cu achiziționarea Wrexham în 2018, care este, de altfel, și cea mai cunoscută dintre afacerile vedetei hollywoodiene, dar nicidecum cea mai importantă. Clubul englez din divizia a cincea a fost cumpărat pentru 3,4 milioane de dolari, cu scopul de a-l ajuta să asceadă la vârful  fotbalului englezesc. Între timp, achiziția a produs un serial documentar, dar și un laborator de marketing.

La acea vreme, Reynolds se afla la a doua sa aventură în afaceri. Cu câteva luni mai devreme își înființase propria companie de producție, Maximum Effort. Curând după aceea, reușește să încheie mai multe înțelegeri în vederea dezvoltării de proiecte de film și televiziune.....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se cere închiderea celui mai mare câmp gazifer din Europa

Șeful Shell Olanda consideră că guvernul Țării de Jos ar...

Cum vă ajută ChatGPT să vă planificați vacanța

Recomandări de hoteluri, rezervări de bilete......

Noua ordine mondială și ce înseamnă BRICS

Acronimul a început ca un termen oarecum optimist pentru...

Grevele din Franța scumpesc gazele în Europa

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au...

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o...

Ikea, la un pas de vânzarea fabricii din Rusia

Tranzacţia a ajuns pe ultima sută de metri.

EximBank își schimbă numele

Banca de Export Import a României - EximBank SA va deveni Exim Banca...

Crossuri externe