Compania Virgin Orbit, a miliardarului Richard Branson, își suspendă activitatea
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Va fi o pauză, cu angajații plasați în șomaj tehnic
Va fi o pauză, cu angajații plasați în șomaj tehnic
Este o adevărată lovitură pentru miliardarul american Richard Branson.

Virgin Orbit, o companie specializată în lansări spațiale pentru sateliți mici, și-a suspendat operațiunile, a anunțat un purtător de cuvânt al societății, la câteva luni după o lansare eșuată. Potrivit postului de televiziune CNBC, compania miliardarului britanic Richard Branson este în căutare de „finanțare pentru a permite companiei să supraviețuiască”. Aproape toți angajații au fost plasați în șomaj tehnic.

Această „pauză” de activitate a intrat în vigoare joi, a precizat același purtător de cuvânt într-un mesaj adresat atât personalului, cât și presei. Compania „planifică să ofere o actualizare a operațiunilor în următoarele săptămâni”, a adăugat el Fondată în 2017 și având sediul în California, compania a suferit un eșec major la începutul acestui an, când încercarea de a lansa prima rachetă în spațiu de pe teritoriul britanic s-a încheiat cu un eșec.

O misiune organizată de Virgin Orbit în colaborare cu Agenția Spațială Britanică și Spaceport Cornwall. Scopul a fost plasarea pe orbita spațială a nouă sateliți, ceea ce ar fi fost o premieră majoră pentru Marea Britanie. O „anomalie” a împiedicat punerea rachetei pe orbită.

„Investigația noastră este aproape finalizată, iar următoarea noastră rachetă, cu modificările necesare încorporate, se află în etapele finale de integrare și testare”, a spus purtătorul de cuvânt, joi. Acțiunile Virgin Orbit au scăzut cu 27%, până la 74 de cenți, la tranzacționarea timpurie pe Wall Street, joi. Departe de cei peste 9 dolari, valoare la care titlurile companiei au ajuns la listarea ei la Bursa din New York, la sfârșitul anului 2021.

Citește și Ryan Reynolds, nu doar actor, dar și un redutabil om de afaceri

Dincolo de banii câștigați la Hollywood și de statutul de coproprietar al echipei engleze de fotbal Wrexham, ce s-ar mai putea spune despre talentele actorului în afaceri? Mai multe decât vă închipuiți. Divertisment, rețele de telefonie mobilă, băuturi spirtoase, servicii financiare: un portofoliu variat, ce dezvăluie ce înseamnă un adevărat om de afaceri.

Înainte de toate există, firește, incursiunea în afacerile sportive, începută odată cu achiziționarea Wrexham în 2018, care este, de altfel, și cea mai cunoscută dintre afacerile vedetei hollywoodiene, dar nicidecum cea mai importantă. Clubul englez din divizia a cincea a fost cumpărat pentru 3,4 milioane de dolari, cu scopul de a-l ajuta să asceadă la vârful  fotbalului englezesc. Între timp, achiziția a produs un serial documentar, dar și un laborator de marketing.

La acea vreme, Reynolds se afla la a doua sa aventură în afaceri. Cu câteva luni mai devreme își înființase propria companie de producție, Maximum Effort. Curând după aceea, reușește să încheie mai multe înțelegeri în vederea dezvoltării de proiecte de film și televiziune.....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel